Skip to content

Η ERGO επίσημος ασφαλιστικός εταίρος στο UEFA EURO 2024

Το μότο της UEFA EURO 2024 “United by Football” και η δύναμη του ποδοσφαίρου δίνουν τον παλμό στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024. Το λογότυπο της ERGO, ως ο επίσημος ασφαλιστικός εθνικός εταίρος της διοργάνωσης, θα βρίσκεται σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου 2024 έως τις 14 Ιουλίου 2024, προβάλοντας εκτός από την ιστορική επωνυμία, την αξία και το ιδεατό της ασφάλισης.

της Έλενας Ερμείδου

Η UEFA Champions League ανακοίνωσε ότι η ERGO, ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη, είναι ο επίσημος ασφαλιστικός εθνικός εταίρος του UEFA EURO 2024. Το EURO 2024 θα πραγματοποιηθεί σε 10 γερμανικές πόλεις  από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024.

Επιπλέον η ERGO, στο πλαίσιο των όρων της συμφωνίας θα είναι ο αποκλειστικός “Presenting Partner “ στο εθελοντικό πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει για πρώτη φορά η UEFA μαζί με τις 10 γερμανικές πόλεις.

Στα πλαίσια του προγράμματος, περίπου 16.000 εθελοντές – επισκέπτες από άλλες χώρες, θα συνεισφέρουν σε περισσότερους από 25 διαφορετικούς τομείς καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά ποδοσφαίρου.

UEFA EURO 2024: Η ERGO καταλληλότερος συνεργάτης στο γερμανικό ποδόσφαιρο

«Η ERGO είναι ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής και συνεργάτης του ποδοσφαίρου στη Γερμανία, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη να γίνει συνεργάτης του UEFA EURO 2024», δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA, Guy-Laurent Epstein.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε μαζί στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην εγχώρια αγορά μας», πρόσθεσε η Δρ Lena Lindemann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύντρια εργασίας του Ομίλου ERGO.«Θα χρησιμοποιήσουμε την πολυετή εμπειρία μας στην αθλητική χορηγία για να βοηθήσουμε να παρουσιάσουμε τη Γερμανία ως κορυφαίο οικοδεσπότη στους διεθνείς καλεσμένους μας και να συμβάλουμε στην επιτυχία αυτής της ειδικής εκδήλωσης».

Γερμανία, Euro 2024: 10 γερμανικές πόλεις θα φιλοξενήσουν 51 αγώνες, 14 Ιουνίου -14 Ιουλίου 2024

Βερολίνο – η πόλη που ένωσε ανθρώπους και γεφύρωσε νοοτροπίες

Γνωστό για την πλούσια ιστορία του, το Βερολίνο θα είναι η σκηνή για τον τελικό του Euro 2024 στις 14 Ιουλίου 2024. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο στάδιο Olympiaastadion του Βερολίνου που είναι η έδρα της Χέρτα Βερολίνου – Hertha Berlin. Έχει χωρητικότητα 74.475 θέσεων. Το Olympiaastadion χτίστηκε την 1η Αυγούστου 1936. Όποιοι θα έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί θα ανακαλύψουν πολλά. Και ακόμα περισσότερα θα ανακαλύψουν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, την Καγκελαρία, το Ράϊχσταγκ, την Ποτσντάμερ Πλατς, τον εμβληματικό κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βερολίνου, την Φριντριχστράσσε, στο Prenzlauer Berg στην περιοχή της Pankow, στην πλατεία Gendarmenmarkt, σχεδόν απέναντι από τον Καθεδρικό του Βερολίνου, στην Oranienburger Strasse, Checkpoint Charlie, Liepzigerstrasse και άλλα πολλά.

Κολωνία – η πόλη που διαφέρει από κάθε άλλη γερμανική πόλη

Όταν στο Rhein Energie STADION (2004) στην έδρα της FC Köln –χωρητικότητας 50.000- ατόμων γίνονται αγώνες, όλη η Κολωνία κάνει πάρτι στους δρόμους, γιορτάζει . Οι ήχοι φτάνουν μέχρι την απέναντι πλευρά του Ρήνου και την Kalk. Η Κολωνία διαφέρει πολύ από τις άλλες γερμανικές πόλεις, μίας και έχει δεχτεί επιδράσεις από την Ολλανδία, την Φλάνδρα, την Γαλλία, την Πράγα. Και ας μην ξεχνάμε ότι η Κολωνία ιδρύθηκε το έτος 50 υπό το Ρωμαϊκό Νόμο και ονομάστηκε  “Colonia Claudia Ara Agrippinensium”. Η Κολωνία κάθε καλοκαίρι γίνεται ένα απέραντο πάρτι, οι άνθρωποι χορεύουν σε κάθε πλατεία, στα πάρτι που διοργανώνει στα ποτοαμόπλοια η Rhein Energie, συνομιλούν, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, διασκεδάζουν καθώς η έννοια της ανάπτυξης, των εύρυθμων εμπορικών συναλλαγών και της ελευθερίας είναι βαθιά εδραιωμένη στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Στην Rudolf Platz, μία πλατεία στο κέντρο της πόλης, στελέχη εταιρειών κάθε Πέμπτη απόγευμα από τις 4μμ έως τις 9μμ, και άλλος κόσμος περαστικός, συναντιούνται για να φάνε μαζί και να διασκεδάσουν πηγαία.

Το τοπόσημο της Κολωνίας, ο Καθεδρικός της Ναός και η αιωρούμενη καμπάνα, οι ιστορικές γέφυρες που συνδέουν την μία πλευρά την πόλης με την άλλη, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός που υποδέχεται πάνω από 1000 τραίνα την ημέρα και πάνω από 300.000 επιβάτες. Τα καφέ, club σημεία συνάντησης της πόλης, και οι ονομασίες των δρόμων όπως Maastrichter Strasse, Brüsseler Platz και άλλα είναι αυτά που συνδέουν το παρόν της πόλης με το παρελθόν, την ιστορία και την παράδοση.

Ντόρτμουντ – πόλη που λατρεύει το ποδόσφαιρο

Ένα από τα αξιοθέατα της πόλης είναι το BVB Stadion Dortmund χωρητικότητας 81.365. Το στάδιο χτίστηκε το 1974 και έχει την μεγαλύτερο βεράντα για όρθιους θεατές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Die Gelbe Wand, ή κίτρινος τοίχος. H πόλη Ντόρτμουντ έχει και μεγάλο μουσείο με την ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ντίσελντορφ έδρα της Fortuna Düsseldorf και της ERGO

Το στάδιο του Ντίσελντορφ (Merkur Spiel-Arean), έδρα της Fortuna Düsseldorf κατασκευάστηκε το 2004 και είναι  χωρητικότητας 54.600 ατόμων. Πόλη μεγάλων εμπορικών εκθέσεων και νεωτερισμού με μουσεία  και αίθουσες τέχνης όπως Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. που δείχνουν τις παγκόσμιες τάσεις

Φρανκφούρτη

Το Frankfurt Arena (Deutsche Bank Park)  και κατοικία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης χτίστηκε το 2005 και είναι χωρητικότητας 51.000 ατόμων. Η Φρανκφούρτη είναι η πόλη που συνδυάζει πολλές αντιθέσεις, είναι η πόλης της οικονομίας, και σπουδαίος κόμβος μεταφορών, πόλη της παράδοσης και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, πόλη σπουδαίων μουσείων και η πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες στη Γερμανία. Η πόλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η πόλη που γεννήθηκε ο Γκαίτε.

Γκελζενκίρχεν

Έδρα της FC Schalke 04, το Auf Schalke (Veltins-Arena), χωρητικότητας  62.271 χτίστηκε το 2001. Διαθέτει μία πλήρως ανασυρόμενη οροφή, και είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη. Το Gelsenkirchen βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του Ρουρ και είναι γνωστό για τα ανθρακωρυχεία του, τα οποία έχουν σήμερα μετατραπεί σε χώρους πρασίνου και πολιτισμού.

Αμβούργο

Το Volksparkstadion Hamburg, χωρητικότητας 57.000 ατόμων χτίστηκε το 2000 και  είναι η  έδρα της  Hamburger SV. To Αμβούργο είναι μία πανέμορφη πόλη πάνω στον Έλβα, έχει περισσότερες γέφυρες από ότι το Άμστερνταμ και η Βενετία.  Μέχρι πρόσφατα ήταν η πλουσιότερη πόλη της Γερμανίας, ωστόσο το 2023 το Βερολίνο πέρασε στην πρώτη θέση με ΑΕΠ 165. 457 δισ. ευρώ και ακολουθεί το Αμβούργο με 130.873 δισ. ευρώ. Στην 3η θέση είναι το Μόναχο, στην 4η η Φρανκφούρτη και στην 5η η Κολωνία. Τοπόσημο της πόλης το Δημαρχείο και το παλαιό Χανσεατικό Λιμάνι,  το St. Pauli-Landungsbrücken. Στις όχθες του ποταμού Έλβα, η Altona, μία πόλη χανσεατική, όπως το Αμβούργο με μεγάλη ιστορία.

Λειψία

Η Λειψία είναι μια πόλη με πολιτιστική σημασία και κεντρικό ρόλο στην ιστορία της μουσικής, αφού είναι η γενέτειρα του Ρ. Βάγκνερ και πόλη που εργάστηκαν οι: Bach, Mendelssohn Bartholdy, οι Schumanns και ο Mahler.

Το γήπεδο της Λειψίας το Red Bull Arena έχει χωρητικότητα 47.069 και φιλοξενεί τη RB Leipzig. Η Λειψία έχει πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Το πανεπιστήμιο της Λειψίας είναι ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1409.

Μόναχο – η έδρα της Allianz  και της Munich Re, και το ‘σπίτι’ της Bayern Μονάχου

Στο Allianz Arena, και έδρα της Bayern Μονάχου χωρητικότητας 75.000 ατόμων θα αγωνιστούν οι ομάδες του Euro 2024. Μοναδικό για τα τα 300.000 φώτα LED που επιτρέπουν στο στάδιο να αλλάζει τα χρώματά του. Το Μόναχο έχει μεγάλες διαφορές από τις βόρειες ελεύθερες χανσεατικές πόλεις της Γερμανίας. Στην πόλη μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η Marienplatz, παλάτι του Nyphenburg, το Olympiapark που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς του 1972, το Allianz Arena 2005, και άλλα.

Στουτγάρδη στην έδρα της Merzendes

Η Στουτγάρδη είναι μια πόλη που συνδυάζει την καινοτομία με τη φυσική ομορφιά, με πολλούς ανοιχτούς χώρους, γοητευτικά πάρκα και ιστορικές πλατείες. Η Στουτγάρδη Αρένα (MHP Arena), που έχει ξαναχτιστεί επτά φορές από το πρώτο άνοιγμα το 1933, είναι η έδρα της VfB Στουτγάρδης, μιας ομάδας που έχει μακρά ιστορία. Με χωρητικότητα 60.441, θα μπορούσε αυτό να είναι το γήπεδο στο οποίο φτιάχνετε τις αναμνήσεις σας από το Euro 2024. Στην περιοχή της Στουτγάρδης όπως και στην περιοχή γύρω από την Κολωνία παράγονται πολλές ετικέτες οίνου.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *