Skip to content

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση αντιβιοτικών/ Μέθοδος εντοπισμού της γήρανσης των ανθρώπινων οργάνων / Δημογραφικό: Αρνητικό ρεκόρ για Ελλάδα

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση αντιβιοτικών, στη μικροβιακή αντοχή και στους θανάτους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις – Ένας στους τέσσερις φυλάσσει αντιβιοτικό στο σπίτι για ώρα ανάγκης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που συνιστά η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση των αντιβιοτικών και τονίζουν: Όχι αντιβιοτικά στα κρυολογήματα ή στον πονόδοντο, όχι στο σπίτι, όχι πίεση στον γιατρό μας. Τα αντιβιοτικά δεν είναι, ούτε βιταμίνες, ούτε παυσίπονα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μέθοδος εντοπισμού της γήρανσης των ανθρώπινων οργάνων προβλέπει τον κίνδυνο ασθενειών

Τα όργανά μας γερνούν με διαφορετικούς ρυθμούς και μια νέα μέθοδος για την ανάλυση της γήρανσής τους που βασίζεται σε μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να μας επιτρέψει να προβλέψουμε καλύτερα τον κίνδυνο ασθενειών, σύμφωνα με δημοσίευση στο περιοδικό Nature.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δημογραφικό: Αρνητικό ρεκόρ για Ελλάδα – Στην 6η θέση παγκοσμίως στη γήρανση του πληθυσμού

Στη διάρκεια του 2022, δηλαδή του τελευταίου έτους για το οποίο η ΕΛΣΤΑΤ έχει ολοκληρωμένη στατιστική εικόνα, επιβεβαιώθηκε η τάση συρρίκνωσης του ελληνικού πληθυσμού: Οι γεννήσεις ήταν μειωμένες κατά 10,31% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *