Skip to content

Τέσσερα στοιχήματα για την ιδιωτική ασφάλιση – Στοίχημα 1

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς να υπάρχουν ορθές, ξεκάθαρες διαδικασίες εισόδου στο επάγγελμα. 
Το Underwriter.gr θέλοντας να συνεισφέρει στον διάλογο για θέματα που απασχολούν την βιομηχανία, είτε αφορούν νομοθετικές και εποπτικές παρεμβάσεις, είτε τη συννενόηση εταιρειών-διαμεσολάβησης, θα αναδείξει, μέχρι το τέλος της χρονιάς, τέσσερα διαφορετικά, “καυτά” ζητήματα, τα οποία θα ήταν σίγουρα χρήσιμο να επιλυθούν το 2017.
Ξεκινάμε σήμερα με ένα θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον και την ανάπτυξη της αγοράς: την είσοδο νέων ανθρώπων στο επάγγελμα.
Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί λύσεις στα κενά που δημιουργεί το τρέχον νομικό-εποπτικό πλαίσιο.
Κάθε νέος επαγγελματίας που μπαίνει για εκπαίδευση στα υποκαταστήματα των εταιρειών και μέχρι να εγγραφεί στο Επιμελητήριο, διάστημα τουλάχιστον δύο έως και τεσσάρων μηνών, είναι ανασφάλιστος, ενώ και η εταιρεία που τον εκπαιδεύει παρανομεί σε σχέση με την ασφαλιστική νομοθεσία, ακόμη και αν σε κάθε επικοινωνία του με πελάτη, ο Συντονιστής του είναι δίπλα του.
Ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί ασφαλιστικά θα ήταν η πρόσληψή του ως ασκούμενου, θεσμός που σήμερα μόνο δύο εταιρείες εφαρμόζουν και μάλιστα με δυνατότητα απορρόφησης συγκεκριμένου μόνο αριθμού νεοεισερχομένων.
Το θέμα έχει τεθεί στην ΤτΕ και από τον ΠΣΣΑΣ και από κάποιες εταιρείες. Ο Σύνδεσμος απευθύνθηκε και στον ΟΑΕΕ ο  οποίος παρέπεμψε βεβαίως το ζήτημα στη νομοθεσία.
Αυτό που σίγουρα δεν έχει γίνει είναι να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι διαλόγου η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, η Διαμεσολάβηση, η Εποπτεία αλλά και εκπρόσωπος της Πολιτείας, προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο που και θα διευκολύνει την είσοδο νέων επαγγελματιών αλλά και θα διασφαλίζει ότι αυτό θα γίνεται νόμιμα και θα καλύπτει τις εποπτικές απαιτήσεις για τη σωστή λειτουργία της Διαμεσολάβησης.
Αυτό σίγουρα πρέπει να είναι ένα από τα στοιχήματα της νέας χρονιάς.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς να υπάρχουν ορθές ξεκάθαρες διαδικασίες εισόδου στο επάγγελμα.

2 Comments

  1. Avatar

    Απόλυτα σωστή η θεση σας πρεπει να σταματήσει η κοροιδια δεκάδων παιδιών που προσπαθούν ετσι να βρουν δουλεια .Τα βήματα που πρέπει να γίνουν απο ολους οσους ασχολουνται με τις ασφάλειες είτε εταιρείες ειτε μεσίτες ειναι τα εξής: πρωτο ΠΡΟΣΛΗΨΗ του υποψηφίου επι τετραμήνου το ελάχιστο και αφου κριθεί οτι μπορει κατόπιν έναρξη ως ελεύθερος επιχειρηματίας -ασφαλιστικος σύμβουλος, δεύτερο τους επόμενους 20 μήνες ΚΑΛΥΨΗ των ασφαλιστικών και φοριολογικών εισφορών από τήν εταιρεία έως ότου ανδρωθεί ο υποψήφιος

    • Avatar

      Σωστο και δικαιο. Αρα ανεφάρμοστο !!!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *