Skip to content

Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε το 27ο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.gr

Όλα τα σημαντικά ζητήματα της διαμεσολάβησης συζητήθηκαν στο 27ο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.gr που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη των Ιωαννίνων. Το συνέδριο, το οποίο διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά, αποτέλεσε ευκαιρία συνάντησης για δεκάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και στελέχη εταιρειών.

Στο φετινό συνέδριο το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η εφαρμογή του κανονισμού GDPR και της προσαρμογής της οδηγίας IDD στο ελληνικό δίκαιο. Ομιλητές από τον χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και της διαμεσολάβησης έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς συζητώντας με τους συμμετέχοντες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Το συνέδριο χαιρέτισαν με τις ομιλίες τους η κα Ευγενία Καφφετζή, Αντιπρόεδρος ΣΕΜΑ, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον ασφαλιστικό κλάδο και στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας από τους επαγγελματίες.

Επίσης, η κα Αλεξάνδρα Τσιλιμή, Γραμματέας του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Ιωαννίνων ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και μίλησε για την συμβολή του ετήσιου ασφαλιστικού συνέδριου το οποίο βοηθάει στην ενημέρωση της διαμεσολάβησης.

Στην κεντρική ομιλία του ο CEO της DAS HELLAS κ. Μάνος Κάλλης μίλησε για την εξέλιξη της Νομικής Προστασίας δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητά της ώς κάλυψη καθώς και στις παροχές που προσφέρει σε πελάτες και συνεργάτες.

Από την πλευρά του ο CEO της ARAG HELLAS κ. Δημήτρης Τσεκούρας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της διαμεσολάβησης στην επίλυση νομικών διαφορών. Ο κ.Τσεκούρας εξέφρασε την άποψή του για τον νέο αυτό θεσμό αναφερόμενος στις στρεβλώσεις που δημιουργεί υπό την τωρινή του μορφή και λειτουργία.

Για τις νέες κανονιστικές ρυθμίσεις (IDD & GDPR) μίλησαν ο κ. Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική και η κα Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος της GLOBALNET INSURANCE BROKERS.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του κ. Αλέξη Ιωάννου, Προέδρου του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Ιωαννίνων ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν επέλθει στον ασφαλιστικό κλάδο από το 2000 έως το 2017 όπως για παράδειγμα η μείωση του αριθμού των ασφαλιστικών εταιρειών και το επίπεδο της εποπτείας και νομοθεσίας. Τέλος ανέφερε μερικές προβλέψεις του όσον αφορά το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή τα επόμενα χρόνια.

Πιστή στην παρουσία της για ακόμη ένα συνέδριο η GLASSDRIVE μέσω του Account Manager κ. Σταύρου Σαρίκου παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πως θα είναι η επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτων αλλά και για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο κ. Σαρίκος έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία της GLASSDRIVE στην Ελλάδα αλλά και στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της.

Στο τέλος του συνεδρίου η κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II, ARAG Ελλάδος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πώς οι νομοθετικές ρυθμίσεις, η φορολογία, η τεχνολογία και η οικονομία συνθέτουν ένα νέο περιβάλλον στο οποίο πρέπει να αναπτυχθούμε ώς επαγγελματίες τα επόμενα χρόνια.

Το 27ο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο hotel du lac.

Το επόμενο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.gr θα λάβει χώρα τον Οκτώβρη.

Τα συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρες και χρήσιμες. Μέχρι στιγμής το insuranceforum.gr έχει επισκεφθεί περισσότερες από 15 πόλεις διοργανώνοντας με τους τοπικούς φορείς εξαιρετικά επιτυχημένες συναντήσεις.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *