Skip to content

Κοινοπραξία διαμεσολάβησης με σκοπό την ανάπτυξη

Ένα, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, event επιβράβευσης –εκπαίδευσης έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό στο Συνεδριακό Κέντρο Δαϊς, στο Μαρούσι. Διαφορετική γιατί δεν αφορούσε ούτε μια εταιρεία, ούτε ένα πρακτορείο ή μεσιτικό γραφείο, ούτε ένα θεσμικό φορέα.

Αλλά, τέσσερα ανεξάρτητα γραφεία (εταιρείες) διαμεσολάβησης τα οποία το 2014 σκέφτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν μια «κοινοπραξία» (με το όνομα Value Plus), με αποκλειστικό αντικείμενο την εκπαίδευση και ανάπτυξη των συνεργατών τους.

Με λίγα λόγια, οι εταιρείες αυτές (Life Plan, Life Net, Victory Promise, Παρόν ΕΠΕ), χωρίς να εμπλέκεται η μία στη λειτουργία της άλλης, ένωσαν φιλοσοφία, ανάγκες και πόρους, προκειμένου να πολλαπλασιάσουν την εκπαιδευτική – αναπτυξιακή επίδραση στους συνεργάτες τους.

Όχι μόνο ανταλλάσσοντας πρακτικές, αλλά προσφέροντάς τους εργαλεία βελτίωσης – όπως αυτά που παρουσίασαν στην πρόσφατη εκδήλωση.

valueplus
Απο αριστερά Στ. Συγγρός (Victory Promise), Στ. Σταυρόπουλος (Life Net), Χρ. Φυτέα (Παρόν), Δημ. Γαβαλάκης (Life Plan).

Δηλαδή ένα εργαλείο e-learning, όχι μόνο για τεχνικές πωλήσεων αλλά μεταξύ άλλων για τομείς όπως το underwriting, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κλάδων, το θεσμικό πλαίσιο και πολλά άλλα.

Ακόμη, ένα λογισμικό πρόγραμμα,  που βοηθά στην καθημερινή οργάνωση της δουλειάς του επαγγελματία διαμεσολαβητή και του δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευθεί πλήρως το πελατολόγιό του.

Παράλληλα, οι ίδιοι οι διαμεσολαβητές – συνεργάτες των εν λόγω εταιρειών, πήραν το λόγο στην εκδήλωση και σε ένα πάνελ ανέπτυξαν τις σκέψεις τους για την αγορά όπως την βιώνουν σήμερα.

Αυτό που κυρίως αναδείχθηκε ήταν η επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εξωστρέφεια, στην επικοινωνία με τον πελάτη αλλά και στην σωστή ανάλυση αναγκών του, προκειμένου η παραγωγή να μην μένει σε ασφαλίσεις όπως το αυτοκίνητο και ο διαμεσολαβητής να μπορέσει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του και να αναπτύξει το εισόδημά του.

Αναδείχθηκε επίσης η αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ως επάγγελμα σταθερό και με προοπτικές καριέρας, όπως επίσης η αξία του coaching από επαγγελματίες  και η σημασία του ομαδικού πνεύματος για την ανάπτυξη του καθενός ξεχωριστά αλλά και κάθε παραγωγικής μονάδας στο σύνολό της.

Το κυριότερο, σε συζήτηση για το κατά πόσο η βιομηχανία είναι σε κρίση και ο διαμεσολαβητής έχει λιγότερες ευκαιρίες απ’ ότι στο παρελθόν, το συμπέρασμα ήταν ότι έχει όχι λιγότερες, αλλά περισσότερες!

Είναι σίγουρο ότι η ειλικρινής επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και σύμπραξη δυνάμεων προς ένα κοινό σκοπό κάνει τους ανθρώπους πλουσιότερους – στη συγκεκριμένη περίπτωση τους συνεργάτες σε γνώση και εργαλεία και τους εργοδότες σε πόρους, με τους οποίους τους τα προσφέρουν!

Την ημέρα του συνεδρίου ανακοινώθηκε η είσοδος και νέου μέλους στη κοινοπραξία – της εταιρείας My Life Partners (Περικλής Φαραό).

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *