Skip to content

Κρίσιμος ο Φεβρουάριος για την πορεία της χρονιάς

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αντιμετωπίζει διάφορες ιδιαιτερότητες. Ίσως όμως αντιμετωπίζει και κάποιες επιπλέον, μιας και καλείται να βρει τον τρόπο να προωθήσει μια υπηρεσία που στις περισσότερες των περιπτώσεων πρέπει να εξηγηθεί, να αναλυθεί και να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ελκυστικά στον εκάστοτε υποψήφιο, ο οποίος θεωρεί ότι δεν την χρειάζεται.

Αυτή η συνθήκη του επαγγέλματος απαιτεί από τον ίδιο να δουλεύει ιδιαίτερα με τον εαυτό του, βελτιώνοντας τόσο την αυτοπεποίθησή του όσο και τις ικανότητές του. Συνήθως στην αρχή της χρονιάς σχεδιάζει τους τομείς στους οποίους θα ήθελε να βελτιωθεί και καταστρώνει τα παραγωγικά του πλάνα με βάση τις επιθυμίες του. Κάθε όμως αλλαγή, ιδιαίτερα αυτή που έχει να κάνει με τον εαυτό μας και τις συνήθειές μας, είναι μια δύσκολη διαδικασία. Η επιτυχία των αλλαγών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνέπεια με την οποία μένουμε προσηλωμένοι σ’ αυτή μας την προσπάθεια.

Τις πρώτες μέρες του χρόνου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ξεκινούν συνήθως με ενθουσιασμό, με θετική αύρα και με την πεποίθηση ότι τις αλλαγές που σχεδίασαν, θα τις υλοποιήσουν πάση θυσία.  Σε πολλές – στις περισσότερες – περιπτώσεις όμως, η πραγματικότητα έχει άλλα σχέδια. 

Πολύ γρήγορα η καθημερινότητα υπερισχύει των σχεδιασμών και των επιθυμιών, οι συνήθειες υπερισχύουν των αλλαγών και ήδη πριν τελειώσει ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς, σιγά σιγά η ενέργεια έχει αρχίσει να μειώνεται.  

Κάτι απολύτως φυσιολογικό και ανθρώπινο, που όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν σκεφτούμε ότι ο Φεβρουάριος είναι ο κρίσιμος μήνας που θα εδραιώσουμε τις αλλαγές μας, θα επικεντρωθούμε στον ετήσιο στόχο μας και θα αναστρέψουμε τη φθορά της ενέργειας που παρατηρείται, αν παρατηρείται.

Είναι σημαντικό, στο κλείσιμο του πρώτου μήνα από τους δώδεκα, ο επαγγελματίας να ξανασκεφτεί τι ήθελε να αλλάξει τη χρονιά που πέρασε, αν ακολούθησε τα βήματα προς αυτή την αλλαγή και αν κάπου αυτή η διαδικασία ξέφυγε. Ακόμη, ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τις αναγκαίες διορθώσεις και την εκ νέου προσήλωση στις αλλαγές που έχει σχεδιάσει, στις βελτιώσεις που επιθυμούσε και στους στόχους που έχει σχεδιάσει. Συνήθως ο Φεβρουάριος περνάει με ταχύτητα χωρίς να αντιληφθούμε πως ήδη οδεύουμε στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Αν τον δούμε διαφορετικά, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουμε τις αλλαγές μας.

Από τον Βετεράνο

1 Comment

  1. Avatar

    Εξαιρετικό το κείμενο ,έτσι είναι…
    Οργάνωση πειθαρχία, προγραμματισμός, Αυτοκριτική, υπομονή, Αξιοποίηση Χρόνου, Αυτοεκτίμηση, Νοοτροπία Νικητή και το πιο δυνατό από όλα Θετική σκέψη και Χαμόγελο αισιοδοξίας.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *