Skip to content

Μέγιστο πλήγμα η εμπλοκή στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σύλλογοι μας, απευθυνόμενοι σε κάθε ενδιαφερόμενο Φορέα, Υπουργείο, αλλά και σε κάθε Έλληνα πολίτη, καθιστούν σαφές ότι η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αποτελεί μέγιστο πλήγμα για την ελληνική οικονομία.

Οι επαγγελματίες μεσίτες (αλλά και πλειάδα ετέρων επαγγελματιών του Real Estate), υποφέρουν οικονομικά λόγω του παγώματος της μεταβιβάσεως ακινήτων, από την 20η Νοεμβρίου 2023. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολίτες που θέλουν να μεταβιβάσουν, να πουλήσουν το ακίνητο τους λόγω ανωτέρας βίας ή να αγοράσουν για να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα. Επιπροσθέτως, το κώλυμα στις μεταβιβάσεις δημιουργεί τεράστιο ζήτημα για τους κατοίκους εξωτερικού και αποτελεί δυσφήμιση για τη χώρα μας καθώς την καθιστά απαγορευτική για επενδύσεις.

Σύμφωνα με την από 27.11.2023, απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., συνεχίζεται επ’ αόριστον η αποχή των συμβολαιογράφων η οποία αφορά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων και η πολιτεία κωφεύει.

Ως Σύλλογοι, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούμε ότι αν το αναφαίρετο δικαίωμα της αγοράς, της πώλησης και της γονικής παροχής συνεχίζει να παρεμποδίζεται, πέραν της ανεπανόρθωτης οικονομικής ζημίας, εγείρεται ύψιστο θέμα δημοκρατίας και ελευθερίας των συναλλαγών. Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκομένους για άμεση λύση του προβλήματος.

Με εκτίμηση

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Αθηνών-Αττικής, Λέσβου, Πάρου-Αντιπάρου

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *