Skip to content

Μια διαφορετική εκδήλωση από τον ΠΣΣΑΣ

%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%cf%80%cf%83%cf%83%ce%b1%cf%83Με ένα ιδιαίτερο τρόπο και μια διαφορετικά “στημένη” εκδήλωση από τις συνηθισμένες, γιόρτασε ο ΠΣΣΑΣ τα 30 χρόνια ζωής του. Σκοπός της εκδήλωσης όπως φάνηκε, ήταν πρώτα απ’ όλα να αναδείξει την αξία της συμμετοχής σε ένα επαγγελματικό σωματείο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο για τα μέλη του.

Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, χώρος που συνδυάζει το κύρος, τη σοβαρότητα και τον πολιτισμό, στην εξαιρετικά διαμορφωμένη για εκδηλώσεις αίθουσα, το πρώτο μισό της βραδιάς ήταν ιδιαιτέρως “κινηματογραφικό” όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος των Συντονιστών και παρουσιαστής της βραδιάς, Δ. Γαβαλάκης, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ένα βίντεο-παρακαταθήκη για την ιστορία του Συνδέσμου, άνθρωποι της αγοράς μίλησαν πρώτα απ’ όλα στην κάμερα για την πορεία του ΠΣΣΑΣ αλλά και την αξία του Συντονιστή: Οι επικεφαλής των πωλήσεων των εταιρειών, οι θεσμικοί παράγοντες Διαμεσολάβησης και Επιμελητηρίων και βέβαια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

_128

 

Αμέσως μετά, με φωτογραφίες, βίντεο, υπομνήματα, πέρασαν από την οθόνη οι σημαντικότερες στιγμές τριάντα χρόνων ιστορίας.  Ξεχωριστή μνεία έγινε σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, με καταγεγραμμένα όλα τα ονόματα, όλων αυτών που συνεισέφεραν από την ίδρυση του Συνδέσμου έως σήμερα. Ειδική αναφορά δε, έγινε και σε τέσσερα μέλη ΔΣ που δεν είναι πλέον στη ζωή.

Όπως είπε και στην παρουσίασή του ο Δημήτρης Γαβαλάκης, εκτός των άλλων η γιορτή σχεδιάστηκε και για να τιμήσει όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν τον ΠΣΣΑΣ – προσκεκλημένοι άλλωστε ήταν κυρίως αυτοί, τωρινά μέλη, παλαιότερα μέλη ΔΣ, άνθρωποι των εταιρειών αλλά και ο κλαδικός Τύπος, για την συνεισφορά του οποίου στη προβολή του Συνδέσμου, έγινε ξεχωριστή αναφορά από τον Πρόεδρο.

Σε αυτό λοιπόν το πνεύμα, αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες  στον απο ιδρύσεως Νομικό Σύμβουλο του Συνδέσμου, Στέλιο Κόκκινο, αλλά και στη Ρούλα Τσεκουρλούκη, που εδώ και 25 χρόνια έχει την διοικητική του υποστήριξη.

Σειρά είχαν οι εκπλήξεις. Η πρώτη, ήταν η ανανέωση του σήματος, με νέα χρώματα και με βάση το τρίπτυχο της δουλειάς του Συντονιστή (επιλογή, εκπαίδευση, εποπτεία). Η μεγάλη έκπληξη όμως, ήταν η παρουσίαση ενός πρόμο βίντεο – ενός εργαλείου, στην ουσία, υποστήριξης της πιο δύσκολης δουλειάς του Συντονιστή: της στελέχωσης με νέους ανθρώπους.

Με ένα φρέσκο και πρωτότυπο τρόπο, το βίντεο (που μοιράστηκε στο τέλος σε στικάκι σε όλους τους παρευρισκόμενους) καταρρίπτει όλες τις προκαταλήψεις που θα μπορούσαν να περάσουν από το μυαλό ενός νέου, σχετικά με τη δουλειά του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Ταυτόχρονα προβάλει το έργο και την αξία του Συντονιστή, ιδιαίτερα στα μάτια ενός νέου που βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας. (το κείμενο συνεχίζεται)

Ιδέα εξαιρετική, που αγγίζει την καρδιά του προβλήματος και που φυσικά αναγνωρίστηκε και καταχειροκροτήθηκε από τους 170 περίπου παρευρισκόμενους, το βίντεο κυκλοφορεί στα social media και στο κανάλι του Συνδέσμου στο you tube και είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσει την εικόνα της αγοράς, όπου και αν προβληθεί.

Γενέθλια χωρίς τούρτα φυσικά δεν γίνεται. Στη συνέχεια οι Beatles τραγούδησαν το happy birthday και η οικογένεια του ΠΣΣΑΣ έσβησε απο σκηνής το κεράκι, καλώντας όλους  να κλείσουν τη βραδιά με ένα ποτήρι κρασί στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος.

Να κάνουν δηλαδή πράξη, αυτό που συχνά ακούμε τον Πρόεδρο του ΠΣΣΑΣ να υμνεί: την δυνατότητα όλοι οι άνθρωποι της αγοράς, ανεξάρτητα του ποια εταιρεία υπηρετούν, να είναι δίπλα ο ένας στον άλλον και να ανταλλάσσουν θετικές και δημιουργικές σκέψεις για να πάνε την αγορά μπροστά.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους το σύνολο σχεδόν των εμπορικών διευθυντών της αγοράς, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ και η Γενική Διευθύντρια, οι Πρόεδροι των Σωματείων και τον Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά, ο Γεν. Διεθυντής του ΕΙΑΣ Γιάννης Παπακωνσταντίνου αλλά και CEO εταιριών όπως ο Δ. Μαζαράκης από την Metlife, ο Ερρίκος Μοάτσος από την ΑΧΑ, η Νάντια Σταυρογιάννη (και νέα Πρόεδρος του ΕΙΑΣ) από την Das, ο Αναπληρωτής Διευθύνων της Μινέττα Κωνσταντίνος Μπερτσιάς.

Το έργο που εκτελούν τα Σωματεία της Διαμεσολάβησης, ειδικά από την ίδρυση της ΕΑΔΕ και έπειτα, είναι ουσιαστικό και πολύ σημαντικό. Η ανταπόκριση στην συγκεκριμένη βραδιά έδειξε ότι και οι επικεφαλής της αγοράς το κατανοούν αυτό και το αναγνωρίζουν. Μακάρι λοιπόν να γίνει συνείδηση και στη βάση της, σε όλους τους Διαμεσολαβούντες, όλων των κατηγοριών, σε όλη την Ελλάδα – και να αρχίσει να εκφράζεται μέσα από τη συμμετοχή τους.

Μακάρι επίσης, οι εκπρόσωποι όχι μόνο του ΠΣΣΑΣ αλλά όλων των Συνδέσμων, με αγάπη και αυτοθυσία (δεν είναι εύκολο να δίνεις  δωρεάν από το χρόνο και τον κόπο σου), να συνεχίσουν για άλλα τριάντα χρόνια να προσφέρουν στην ιδιωτική ασφάλιση και να κερδίζουν το πιο κρίσιμο στοίχημά της: την ανανέωση με ανθρώπους που θα γράφουν τη νέα ιστορία της.

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *