Skip to content

Μ. Τζέης: Τα σχέδια της Επιτροπής Πιστώσεων & Εγγυήσεων για το 2023

Το όραμα και τα σχέδια της Επιτροπής Πιστώσεων και Εγγυήσεων της ΕΑΕΕ παραθέτει σε μία σύντομη συνέντευξή του στο Underwriter.gr ο πρόεδρός της Μάκης Τζέης.

της Έλενας Ερμείδου

  • Κύριε Τζέη, πείτε μας, αρχικά ποιοι απαρτίζουν την Επιτροπή Πιστώσεων και Εγγυήσεων της ΕΑΕΕ;
Ο Γεράσιμος Τζέης, πρόεδρος της Επιτροπής Πιστώσεων και Εγγυήσεων της ΕΑΕΕ

Στην ομάδα της Επιτροπής Πιστώσεων και Εγγυήσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος συμμετέχουν η κ. Ζέτα Γκέκα από την Allianz Trade, η κ. Ελένη Κουβανίδη από την Coface, η κ. Αλεξάνδρα Ντινοπούλου από την Interamerican, ο κ. Χάρης Παναγιωτόπουλος από την Atradius και η κ. Ελπίδα Σούμπαση από την Euroins.

Πρόκειται για μια δυναμική ομάδα που αντιπροσωπεύει επαρκώς τους κλάδους Πιστώσεων και Εγγυήσεων, για πέντε συναδέλφους οι οποίοι ήδη αφιερώνουν σημαντικό μέρος του χρόνου τους προκειμένου να προσφέρουν στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το εξαιρετικό ενδιαφέρον τους και την αμέριστη στήριξή τους.

  • Να μας πείτε δύο λόγια για το όραμα και τον σκοπό της Επιτροπής;

Βασικός σκοπός της Επιτροπής είναι η ανάπτυξη και προώθηση των επιχειρηματικών ασφαλίσεων και ειδικότερα των ασφαλίσεων πιστώσεων και εγγυήσεων.

Οι εν λόγω καλύψεις παρέχουν, σήμερα, ισχυρή προστασία και ασφάλεια στις επιχειρήσεις και σε συνδυασμό με άλλες επιχειρηματικές ασφαλίσεις, διαμορφώνουν τις αναγκαίες συνθήκες για την απρόσκοπτη λειτουργία, την οικονομική βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη κάθε σύγχρονου οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Πιστώσεων & Εγγυήσεων της ΕΑΕΕ για τη διετία 2023-2024 στοχεύει στη διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης διαφόρων επιχειρηματικών τομέων της οικονομίας σχετικά με τις προσφερόμενες ασφαλιστικές υπηρεσίες, δράσεων που θα πραγματοποιούνται είτε αυτοτελώς από την Επιτροπή, είτε σε συνεργασία με άλλες Επιτροπές της ΕΑΕΕ.

  • Τι περιλαμβάνει η ατζέντα σας;

Η ατζέντα της προσεχούς διετίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση της ιστοσελίδας και των social media της ΕΑΕΕ για την καλύτερη προώθηση των σχετικών ασφαλιστικών προϊόντων, όπως και τη δημιουργία ενημερωτικού podcast.

Παράλληλα, θα υπάρξει σειρά αρθρογραφίας, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών – μελών που δραστηριοποιούνται στους εν λόγω κλάδους, η καταγραφή των αναγκών τους και η επίλυση τυχόν προβλημάτων, ενώ θα εγκαινιάσουμε πλαίσιο διαβούλευσης με τις αρμόδιες Αρχές και την Πολιτεία για τα ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς ομίλους καθώς και με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα προκειμένου να προσανατολίσουμε τους νέους επιστήμονες υπέρ της ασφαλιστικής επιστήμης και δη υπέρ του ευρύτατου φάσματος της Ασφάλισης Εμπορικών Πιστώσεων και Εγγυήσεων.

Τέλος, θα υπάρξει στατιστική παρακολούθηση των δεδομένων που αφορούν στα μεγέθη των κλάδων Πιστώσεων και Εγγυήσεων.

  • Ας μιλήσουμε και για το τι σχεδιάζετε για το 2023, πώς θα κινηθείτε;

Σε πρώτη φάση καταγράφουμε τα ζητήματα που απασχολούν τις ασφαλίσεις Πιστώσεων και Εγγυήσεων, όπως και το πώς διαφοροποιούνται οι ανάγκες των επιχειρήσεων σε ζητήματα σχετικά με τις συναλλαγές.

Παράλληλα, χαρτογραφούμε τα μεγέθη των εν λόγω κλάδων ασφάλισης, αλλά και τα γενικότερα μεγέθη της αγοράς και προετοιμαζόμαστε ώστε στο βαθμό που θα παραστεί ανάγκη να εγκαινιάσουμε έναν γόνιμο διάλογο με τα παραγωγικά υπουργεία και επαγγελματικά fora.

Τέλος, κινούμε και τις διαδικασίες υποστήριξης της εξωστρέφειας που θα πρέπει να αποκτήσει η Επιτροπή, ώστε να περάσει τα μηνύματά της στο ευρύ κοινό του επιχειρείν.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *