Skip to content

Οι γυναίκες αλλάζουν το παιχνίδι της ασφαλιστικής αγοράς

Άρθρο της Σοφίας Σικοτάκη, General Manager, Απόλλων Α.Ε.

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα  εορτασμού για την  γυναίκα, ως  στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς με μια πορεία αρκετών ετών, ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ  τις σκέψεις μου για όλες εμάς τις γυναίκες που σιωπηλά και επίμονα δίνουμε τον δικό μας αγώνα καθημερινά στο χώρο της ασφάλισης  τις τελευταίες δεκαετίες.

Γιατί εκτός από κόρες, σύζυγοι, αδελφές και μητέρες, με ότι καπέλα και είναι πολλά αυτά που φοράμε καθημερινά,  με επιμονή, αξιοπρέπεια και μοναδικό θάρρος ανοίγουμε τον χώρο για τις επόμενες γενιές γυναικών.

Είμαστε μέρος της αλλαγής που σήμερα είναι εδώ και συμβαίνει, σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο κλάδο. Αργά αλλά σταθερά κλείνουμε την ψαλίδα της ανισότητας της γυναικείας παρουσίας σε διευθυντικές θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς και στην εκπροσώπηση των Πρακτορειακών επιχειρήσεων.

Δίνουμε τον δικό μας αγώνα με την γυάλινη οροφή  που πολλές φορές  δίνει και σε εμάς την ψευδαίσθησή ότι δεν υπάρχει, επειδή είναι  διάφανη και ουσιαστικά δεν την βλέπουμε αλλά τη νιώθουμε.

Είναι το αόρατο εμπόδιο που μας κλείνει τον δρόμο προς την κορυφή, προς τις θέσεις ηγεσίας του επαγγελματικού μας  χώρου. Και δεν είναι προσωπικά τα κωλύματα που μας κρατούν  πίσω.

Σαν μητέρες που γεννούν και φέρνουν νέες ζωές σε αυτή την γη, γεννάμε νέους τρόπους, ανοίγοντας νέους δρόμους για τις επόμενες γενιές γυναικών  που θα έρθουν. Έχουμε  την τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε  θετικό αντίκτυπο  στο χώρο μας.

Ο χώρος μας, μας προσφέρει μια καταπληκτική ευκαιρία να αγγίξουμε και να κάνουμε θετική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.

Κάνοντας ένα νοητό ταξίδι από την αρχή της καριέρας μου μέχρι σήμερα σε όλα αυτά τα 25 και χρόνια της παρουσίας μου στην ασφαλιστική αγορά, νιώθω χαρούμενη για την απόσταση που έχουμε καλύψει μέχρι σήμερα και  κυρίως για τον ρόλο που έχουμε παίξει στην αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού της ασφαλιστικής αγοράς.

Νιώθω περηφάνεια σήμερα για όλες τις γυναίκες που ζωγραφίζουν με τα δικά τους ανεξίτηλα χρώματα τη διαδρομή τους μέσα στον χώρο μας.

Όχι μόνο φροντίζουμε και νοικοκυρεύουμε το σπιτικό μας, φροντίζουμε τις επιχειρήσεις μας και ταυτόχρονα τα παιδιά μας και τη στρατηγική ανάπτυξης μας αλλά και την κοινωνική μας εξέλιξη….

Κερδίζουμε  πια την δυνατότητα να διαμορφώνουμε τους κανόνες της αγοράς με τις δικές μας αξίες .

Το πάθος μας για εξέλιξη και η αφοσίωση μας αλλά και η αλληλοϋποστήριξή μας είναι τα ισχυρότερα όπλα μας.

Οραματιζόμαστε ότι δεν έχουμε απλά μια ευκαιρία να βελτιώσουμε την οικονομική μας κατάσταση και να κάνουμε καριέρα αλλά μια ευκαιρία να βοηθήσουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο.

Στο νέο, υπό διαμόρφωση, περιβάλλον η γυναικεία παρουσία και επιχειρηματικότητα έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί χρησιμοποιούμε δυνάμεις και δεξιοτεχνίες που ήδη έχουμε αναπτύξει λόγω των πολλών ρόλων μας.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω όσες είστε συνεργάτιδές μας και όσες δεν είστε, για την πολύτιμη παρουσία σας, για τα αποτελέσματά σας, για το πάθος σας και την επιμονή σας και να μας ευχηθώ Δύναμη και Υγεία να συνεχίσουμε το έργο μας.

Γιατί αυτό είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές…

Χρόνια μας πολλά !

Σοφία Σικοτάκη

General Manager

Απόλλων Α.Ε.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *