Skip to content

Ο Αη Βασίλης στον κόσμο των μεγάλων, λέγεται “Ασφαλιστής”!

isidora_karadimitriou_170XΑπό την Ισιδώρα Καραδημητρίου, Business & Mind Trainer

Αν κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο, θα μας φανεί πολύ μακρινή η εποχή που γράφαμε γράμμαστον Άη-Βασίλη και που με τόση λαχτάρα και προσμονή περιμέναμε το δώρο το οποίο ονειρευτήκαμε.

Τόσο μακρινή, που έχουν πια ξεθωριάσει τα χρώματα και τα αρώματα της. Μήπως όμως τελικά αυτή η εποχή δεν είναι τόσο μακρινή όσο θυμόμαστε;

Μήπως το γράμμα στον Άη-Βασίλη και το δώρο μας, δεν είναι μόνο μια ανάμνηση πια;

Ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα.

Στον ενήλικο χρόνο ζωής το γράμμα στον Άη-Βασίλη είναι εκείνη η μικρή, δειλή υπογραφούλα που βάλαμε στην τελευταία σελιδα, στο κάτω μέρος μιας αίτησης ασφάλισης.

Που θέλαμε και δεν θέλαμε, που πιστεύαμε και δεν πιστεύαμε, που δεν είμασταν και τόσο σίγουροι ότι θα μας προσφερθούν όσα μας υποσχέθηκαν.

Ναί, σε εκείνη την αίτηση εξ-ασφάλισης της αξιοπρέπειας μας!

Όπως ακριβώς το παιδικό μας γράμμα στον Άη-Βασίλη, που ήταν ποτισμένο με την αγωνία και τα ερωτηματικά μας αν θα μας φέρει όσα ποθήσαμε. Μόνο που στην ενήλικη ζωή, σε αυτό το “διαφορετικό” γράμμα που βάλαμε την υπογραφή μας, το “δώρο” μας είναι εγγυημένο τη στιγμή που θα το ζητήσουμε ή που θα το χρειαζόμαστε πραγματικά.

Ο Άη- Βασίλης στον κόσμο των μεγάλων, λέγεται “Ασφαλιστής”!

Και είναι εκείνος που έχει το άγχος να προλάβει το χρόνο και να καλύψει όλες τις ανάγκες σου, πρίν προλάβουν οι ανάγκες σου να γίνουν μια σκληρή πραγματικότητα.

Είναι εκείνος που θα τρέξει όταν τον χρειαστείς κι εκείνος που θα σε “πιέσει” κάποιες φορές για να μην τον χρειαστείς!

Είναι εκείνος που θα σε θυμηθεί ακόμη κι όταν εσύ ο ίδιος σε έχεις ξεχάσει!

Είναι εκείνος που συνέχεια προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, αποτελεσματικότερος, ταχύτερος για να στέκεται δίπλα σου όπως ακριβώς σου αξίζει.

Είναι εκεινος που γίνεται καλύτερος πρώτα για εσένα κι έπειτα για εκείνον.

Είναι εκείνος που όταν θα κρατήσει στα χέρια του την επιταγή της αποζημίωσης σου, θα χαρεί ακόμη περισσότερο κι απο εσένα τον ίδιο, γιατί επιβεβαιώνεται ο κόπος του, επιβραβεύεται η προσπάθεια του και ενδυναμώνεται η πίστη του στην αξία της προσφοράς του.

Είναι εκείνος που θα σου θυμίσει το πόσο σημαντική είναι η ζωή σου και πόσο μεγάλη αξία έχει ο εαυτός σου!

Είναι εκείνος που θα σου δώσει τη λύση όταν θα τη χρειάζεσαι πραγματικά.

Είναι όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα!

Γιατί στον κόσμο των μεγάλων ο Άη-Βασίλης λέγεται “Ασφαλιστής”!

Kαι φέρνει τα πιο πολύτιμα δώρα.

Γι’αυτό φέτος, τις γιορτινές αυτές ημέρες, ας σηκώσουμε το ποτήρι μας και ας ευχηθούμε στην υγειά του, ας τον πάρουμε ένα τηλέφωνο για ευχές, ας κάνουμε κάτι που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Γιατί του αξίζει! Γιατί στον κόσμο των μεγάλων ο Άη-Βασίλης, λέγεται “Ασφαλιστής”.

Στην υγειά σας, Χρόνια Πολλά με υγεία κι επιτυχίες!

3 Comments

  1. Avatar

    Πραγματικά έτσι είναι!!!!Είναι όμορφη αυτή η δουλειά όταν την κάνεις με αγάπη και σεβασμό!!!
    Μετά από 23 χρόνια δουλειάς γίνομαι συχνά “Αγίος Βασίλης”για τους πελάτες μου όλες της εποχές του χρόνου.
    ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΆ .

  2. Avatar

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ….ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ…!!!

  3. Avatar

    Εξαιρετικό άρθρο κα Καραδημητρίου, ΕΤΣΙ θα έπρεπε να είχαμε μεγαλώσει. Αυτή είναι η” παιδεία” που μας έλειψε ως παιδιά, για να μην κάνουμε το λάθος ως ΕΝΗΛΙΚΕΣ. Δεν μεγαλώσαμε με αυτή την ιδέα, της εξασφάλισης της πολύτιμης ζωής μας. Δεν ξεκινήσαμε από την κυρίαρχη κάλυψη, άλλα πράγματα κυνηγούσαμε να πετύχουμε . Δεν κοιτάξαμε πίσω από τον τοίχο…Εμείς ως σύμβουλοι χρόνια τώρα, μιλούσαμε , ευαισθητοποιούσαμε, αλλά οι περισσότεροι χτυπούσαν …ξύλο ! Για κάποιους γινόμαστε και γραφικοί ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ. Γι αυτό βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε όλοι, ”έκπληκτοι ” πλέον… να ψαχνόμαστε ” από πού μας ήρθε ;;; ”
    Ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και να επαινέσουμε όλο αυτό το κόσμο που μας ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ !!! ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΖΩΗΣ .
    ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ & ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟ ΤΟ 2016 !


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *