Skip to content

Ο μύθος της υψηλής προμήθειας

Ύστερα από άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει με τίτλο Ο μύθος της υψηλής προμηθείας και ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα αναγνωστών μας, σας παρουσιάζουμε αναλυτικό πίνακα αποτύπωσης του Δικαιώματος Συμβολαίου στον κλάδο αυτοκινήτου ανά εταιρεία.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για την ανάγνωση του παρακάτω πίνακα να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το ποσοστό που αναγράφεται προκύπτει από τη διαίρεση του ΔΣ δια του ποσού των καθαρών ασφαλίστρων όπως αυτά αναγράφονται στα συμβόλαια των συγκεκριμένων εταιρειών.

Η προμήθεια που αποδίδεται στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή από την ασφαλιστική εταιρεία καταβάλεται επί των καθαρών ασφαλίστρων και όχι και επι του Δικαιώματος. Κατά συνέπεια το ποσοστό του Δικαιώματος επηρεάζει την τελική αμοιβή του Διαμεσολαβητή.

Εάν λοιπόν ένας Διαμεσολαβητής έχει προμήθεια στη σύμβασή του 20% σε μια εταιρεία όπου το Δικαίωμά της είναι 30% και σε μια άλλη που το Δικαίωμά της είναι 20% τότε αυτός ο Διαμεσολαβητής θα εισπράττει προμήθεια 1,3% περισσότερη από την εταιρεία που έχει μικρότερο ποσοστό δικαιώματος παρότι η ονομαστική προμήθεια φαίνεται ίδια.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα απορροφήσουν την αύξηση του φόρου ασφαλίστρου από ισόποση μείωση του ΔΣ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρεται σαφώς στις σχετικές ανακοινώσεις το αναγράφουμε στον πίνακα.

Eπιπλέον των ασφαλιστικών εταιρειών αξίζει να διερευνηθεί το ΔΣ και στις ΕΠΥ (Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών) οι οποίες γενικώς έχουν υψηλό δικαίωμα Συμβολαίου και στο επόμενο διάστημα θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Είναι δεδομένα χρήσιμο κάθε Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής για τις εταιρείες που συνεργάζεται και για όλους τους κλάδους να αξιολογεί το ποσοστό προμήθειάς του πάντα συσχετιζόμενο με το ποσοστό του ΔΣ που η συγκεκριμένη εταιρεία εφαρμόζει στην πολιτική της.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *