Skip to content

Ο ΣΕΜΑ επιμένει στο έργο του με σταθερό προσανατολισμό τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων

O Πρόεδρος του ΣΕΜΑ  Γιώργος Καραβίας
O Πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γιώργος Καραβίας

Ο ΣΕΜΑ υπηρετεί τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης για περισσότερα από 25 χρόνια, σε αυτή την μακρά περίοδο, με τη συνδρομή των μελών του, επεδίωξε και επιδιώκει σταθερά και με αμείωτη ένταση να περάσει μηνύματα στήριξης της ασφαλιστικής αγοράς και να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή.

Με σταθερό προσανατολισμό τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων, όπως εξάλλου ορίζει και ο νόμος, τα μέλη του ΣΕΜΑ – οι μεσίτες ασφαλίσεων, με σεβασμό στους θεσμούς και τα όργανα της πολιτείας,  προάσπισαν την υγιή λειτουργία   ασφαλιστικής αγοράς.

Πρωτοπορώντας κα αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους, συμμετείχαν με παρεμβάσεις ουσίας σε κάθε πεδίο διαβούλευσης με την πολιτεία.

Ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα που αφορούν το σύνολο της διαμεσολάβησης, όπως η κατάργηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ ήταν από τις δράσεις που ο ΣΕΜΑ πρωτοστάτησε και εργάστηκε με επιμονή και επιτυχία, ενώ συντονισμένες ενέργειες πραγματοποιούνται από την επιτροπή για τον Αθέμιτο Τραπεζικό Ανταγωνισμό.

Επιμέρους δράσεις που αφορούν στα θέματα συμβάσεων με την ασφαλιστικές εταιρείες, θέματα εκπαίδευσης, εταιρική και κοινωνική ευθύνη, εκδηλώσεις προβολής του θεσμού, αποτελούν την μόνιμη ατζέντα δράσεων του Συνδέσμου προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο θεσμό της διαμεσολάβησης στην ιδιωτική ασφάλιση.

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΜΑ, αφιερώνοντας σημαντικό μέρος του πολύτιμου χρόνου τους στα κοινά της αγοράς, εργάσθηκαν & εργάζονται μεθοδικά για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του κλάδου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση των ισορροπιών και την ομοιότροπη διαχείριση όλων των θεμάτων και προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωπη η ασφαλιστική αγορά.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, παρατηρείται μια αυξημένη, σε συχνότητα και ένταση, «επίθεση» μερίδας του κλαδικού τύπου κατά του ΣΕΜΑ και των μελών του ΔΣ, με αναληθή δημοσιεύματα, που σκοπό είχαν να σπιλώσουν το κύρος του Συνδέσμου. Το ΔΣ του Συνδέσμου αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους ορισμένα μέσα ενημέρωσης οδηγούνται σε ανάλογες κριτικές, που ως αποτέλεσμα έχουν την  απαξίωση του θεσμού του μεσίτη ασφαλίσεων.

Ο ΣΕΜΑ θα επιμείνει σταθερά στο έργο του, αναζητώντας ως συμμάχους τους θεσμούς, και στον Τύπο, ιδιαίτερα τον κλαδικό, θεωρώντας ότι η σωστή διαχείριση της πληροφορίας είναι καθοριστική στην ορθή ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων στην ιδιωτική ασφάλιση, συμβάλλοντας στη δημιουργία του αναγκαίου κλίματος ώστε ο κλάδος να ξεπεράσει τα χρόνια προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που του στέρησαν την ευκαιρία να συνδράμει δυναμικότερα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΕΜΑ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να μελετήσει το έργο του Συνδέσμου και να παραθέσει τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του και βεβαίως την κριτική του, διότι η δυναμική της εξέλιξης είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης που παράγεται από την καλοπροαίρετη κριτική.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *