Skip to content

Ο Όμιλος Ardonagh επεκτείνεται στην Ευρώπη: Εξαγοράζει τον όμιλο SRS με έδρα την Ελλάδα

Ο Όμιλος Ardonagh, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε την είσοδό του στην ελληνική αγορά με την κατά πλειοψηφία εξαγορά του Ομίλου Εταιρειών SRS, με έδρα την Αθήνα.

του Χρήστου Γαβαλά

Ο Όμιλος SRS, που ιδρύθηκε το 2019, λειτουργεί ως εξέχων ανεξάρτητος μεσίτης χονδρικής αντασφάλισης και πλατφόρμα managing general agent (MGA).

Με δραστηριότητες που καλύπτουν την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, η SRS ειδικεύεται στην προσφορά επιχειρηματικών λύσεων για την τοποθέτηση σε σύνθετους κινδύνους τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Η εταιρεία παρουσίασε εντυπωσιακή ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας περίπου 11,6 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών το 2022.

Η εξαγορά του Ομίλου SRS αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την Ardonagh να συνεργαστεί με μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση αντασφάλισης που εξυπηρετεί την περιοχή της νότιας Μεσογείου. Στόχος της είναι να αξιοποιήσει την καθιερωμένη παρουσία της SRS στην αγορά για να ενισχύσει τη δική της θέση στην περιοχή.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της SRS, θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας και να διατηρεί σημαντικό μερίδιο στον Όμιλο SRS ως μέρος της συναλλαγής.

Από την άλλη, η Ardonagh Europe, με επικεφαλής τον CEO της, Κόνορ Μπρέναν, θα επιβλέπει την εξαγορά, ευθυγραμμισμένη με τα φιλόδοξα σχέδια του ομίλου για διείσδυση σε νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Με έδρα το Λονδίνο, ο Όμιλος Ardonagh διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο παγκόσμιων επιχειρήσεων, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων σε προϊόντα και ασφαλισμένους κινδύνους σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Με 10 δισεκατομμύρια ευρώ ακαθάριστο εγγεγραμμένο ασφάλιστρο και 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε κύκλο εργασιών το 2022, η εξαγορά του Ομίλου SRS από τον όμιλο ακολουθεί την πρόσφατη επέκτασή του στην ολλανδική αγορά μέσω της αγοράς των μεσιτικών Klap Verzekeringsmakelaar και Classicus.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Κόνορ Μπρέναν τόνισε τη συμβατότητα μεταξύ του SRS Group και του οράματος της Ardonagh, τονίζοντας την αξία της τοπικής τεχνογνωσίας της SRS και της εστίασης στην έννοια του community.

Ο Μπρέναν εξέφρασε τη δέσμευσή του να επενδύσει σε πόρους και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Ardonagh για να ενισχύσει την αναπτυξιακή τροχιά της SRS, επιτρέποντας τη συνεργασία μεταξύ της SRS και του παγκόσμιου δικτύου της Ardonagh για την παροχή καινοτόμων λύσεων αντασφάλισης.

Ο κ. Αντωνόπουλος από τη μεριά του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με την Ardonagh, στεκόμενος στην αξία της ευθυγράμμισης των ανεξάρτητων και επιχειρηματικών αξιών τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μια παγκόσμια πλατφόρμα με την κλίμακα και τη δυναμική κουλτούρα έτσι ώστε να υποστηριχθεί η ανοδική μας πορεία. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τις παγκόσμιες αντασφαλιστικές σχέσεις, την ικανότητα τοποθέτησης και την εμπειρία που προσφέρει η πλατφόρμα Ardonagh International, για να ενδυναμώσουμε την δέσμευσή μας προς τους πελάτες μας», πρόσθεσε ο κ. Αντωνόπουλος.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *