Skip to content

Πάντα υπάρχει χώρος στην κορυφή

ChristinaΌταν η ολιγομελής ομάδα από συναδέλφους, συνοδοιπόρους και φίλους, πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε το Underwriter.gr, στο στενό επαγγελματικό και προσωπικό μας κύκλο αντιμετωπίσαμε τη δέουσα δυσπιστία.

«Η οικονομία είναι στο πάτο», «λεφτά δεν υπάρχουν», «ήδη είστε πολλοί», «η αγορά είναι μικρή/κορεσμένη», «ο κλαδικός τύπος είναι υπο αμφισβήτηση» και διάφορα άλλα τέτοια, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη ανησυχία πριν από κάθε ξεκίνημα, μας κράτησαν ξάγρυπνους και μας αιχμαλώτισαν σε πολύωρες συζητήσεις σχετικά με τα «υπέρ» και τα «κατά» του εγχειρήματος.

Τελικά, το συναίσθημα υπερίσχυσε της λογικής. Η τόλμη νίκησε την ανασφάλεια και η όρεξη παραμέρισε το φόβο. Και γεννήθηκε το Underwriter.gr, δύο περίπου μήνες πριν, στις 11 Νοεμβρίου 2014, την Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, προσωπικά έτυχε να έχω ένα μεγάλο στήριγμα, έναν πολύτιμο οδηγό επιβίωσης.

Τρεις φορές στη διάρκειά της ζωής του ο πατέρας μου, δεν δίστασε να μηδενίσει το κοντέρ. Τρεις φορές τα εγκατέλειψε, κάθε φορά με μια και μόνη αποσκευή: το επόμενο επαγγελματικό του όνειρο, χωρίς περαιτέρω εγγυήσεις.

Η μόνιμη εικόνα που έχω από αυτόν είναι ενα σκυμμένο κεφάλι πάνω απο χαρτιά. Ένα αναμμένο φως σ’ ενα γραφείο, ενώ όλα τ’ άλλα είναι βυθισμένα στο σκοτάδι. Ως παιδί και ως ενήλικη, πολλές φορές του κάκιωνα γι’ αυτό, ένοιωθα παραμελημένη. Όμως τελικά η πορεία του, μου έδειξε το δρόμο: Να τολμάς, να επιμένεις, να μαθαίνεις. Να μην εγκαταλείπεις ποτέ.

Αυτά άλλωστε δεν είναι και τα χαρακτηριστικά της επιτυχίας για κάθε Ασφαλιστή;

Μου άνοιξε επίσης την πόρτα σε έναν κύκλο εντυπωσιακών ανθρώπων, που η κοινωνία δεν τους έχει μάθει ακόμη.

Δίπλα του παρακολούθησα αμέτρητα συνέδρια, βραβεύσεις, σεμινάρια. Γνώρισα λαμπρά αστέρια, ανερχόμενα αστεράκια, βετεράνους. Είδα ανθρώπους να απολαμβάνουν τεράστιες επιτυχίες, οικονομικές, κοινωνικές, μέσα από τον κόπο τους και μόνο, αυτοδημιούργητα.

Παρατήρησα ανθρώπους ευτυχισμένους, με την ευφορία του δημιουργικού ατόμου στο πρόσωπο, ανθρώπους λαμπρά παραδείγματα του τι μπορεί να πετύχει κανείς με την επιμονή και την πειθαρχία. Τους θαύμασα.

Έγραψα παραπάνω ότι η κοινωνία δεν έχει μάθει τους Ασφαλιστές «ακόμη», γιατί βαθιά πεποίθηση όλων στο Underwriter είναι ότι για την ιδιωτική ασφάλιση, ξεκινά τώρα μια λαμπρή εποχή, μια νέα περίοδος.

Και μπορεί να υπάρχουν πράγματι πολλοί κλαδικοί “τύποι”, στην κυριολεξία. Όμως και όσα συμβαίνουν και θα συμβούν, είναι πολλά και πολυδιάστατα.

Η πολυφωνία όχι μόνο δεν είναι περιττή, επιβάλλεται κιόλας.

Η επικοινωνία και η ενημέρωση σε ένα τόσο πολύπλοκο περιβάλλον εντός και εκτός, πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, εργασιακό & τεχνολογικό, έχουν πολλά επίπεδα και διαφορετικές πλευρές. Διαλέγεις αυτή που σου κάνει και εστιάζεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εστιάζουμε στην, πρακτική και θεωρητική, κατάρτιση, στην υποστήριξη της καθημερινότητας του Ασφαλιστή και στην ενημέρωση “εκ των έξω“(…)

Σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε όλα τα φόρουμ επαγγελματιών, σε διεθνή συνέδρια, σε ανακοινώσεις, η αίσθηση είναι ότι οι αλλαγές, οι μετατροπές και οι ανατροπές, θα είναι τα επόμενα χρόνια το κυρίαρχο στοιχείο της ανθρωπότητας, με βάση την τεχνολογία.

Οι παίκτες ανακατεύονται, οι ρόλοι αναδιανέμονται και δεδομένα αιώνων ανατρέπονται. Βιώνουμε μια επανάσταση και όποιος δεν τρέξει να μπει μπροστά, θα μείνει πίσω και θα πεθάνει μόνος του.

Πρέπει όλοι να φορτσάρουμε, να εκτοξευθούμε στο μέλλον που τεχνολογικά, θα μας πάει σε άλλους κόσμους.

Μήπως, τελικά λοιπόν, δεν είμαστε καν αρκετοί; ή αρκετά διαφορετικοί;…

Καλή χρονιά, καλή επιτυχία σε όλους. Η δική μας, δειλή αρχή, δεν μας απογοήτευσε καθόλου:

Μέσα σε δύο μήνες είχαμε 70.000 επισκέψεις, από 23.000 διαφορετικά στελέχη της Αγοράς, περισσότερους από 2.500 φίλους στο Facebook και 8.000 συνδρομητές στο Newsletter.

Η ανταπόκριση των αναγνωστών είναι τεράστια – τα πρακτικά και επι της ουσίας άρθρα μας, βλέπουμε ότι τα στελνουν οι Ασφαλιστές ο ένας στον άλλο μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενώ πολλοί μας παίρνουν τηλέφωνο για να μας μεταφέρουν τις ευχές και τα συγχαρητήριά τους.

Τι μπορεί να είναι αυτό, παρά η επιβεβαίωση ότι σωστά πράξαμε;

6.000 likes στα άρθρα του site 
930 shares στο facebook
5.500 likes στα άρθρα στο facebook
150 σχόλια

Ασφαλιστική Αγορά, σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια, την ανταπόκριση, την υποστήριξη.

Ασφαλιστές, είστε οι Πρωταγωνιστές.

Μείνετε Συντονισμένοι για να μένετε Καταρτισμένοι!

 

Χριστίνα Μωράκη

 

infographic

6 Comments

  1. Avatar

    Συγχαρητήρια, ουσιαστικά και όχι τυπικά.
    Καταφέρατε όπως ακριβώς σχολιάζετε παραπάνω , μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να “δώσετε” στην ασφαλιστική αγορά ένα πολύτιμο σύμμαχο , έναν ενεργό εκπαιδευτή και όχι απλά να γίνετε το φερέφωνο κάθε μικρής και ασήμαντης είδησης. Εύχομαι να συνεχίσετε με δημιουργικότητα , πάθος και συνεχή πρόοδο.
    Καλή επιτυχία.

  2. Avatar

    Θερμά συγχαρητήρια για τη θετική εικόνα ποιότητας, αποφασιστικότητας, δυναμισμού και αυτοπεποίθησης που έχετε δώσει με το ξεκίνημα της όλης προσπάθειας!

  3. Avatar

    είναι γεγονός ότι έχετε γίνει ο καθημερινός μας σύντροφος
    όχι μόνο του καφέ όπως ήταν και το αρχικό σας promotion αλλά
    και η έμπνευση δημιουργίας στα workshops του γραφείου μας.

    Πάντα επιτυχίες !

    * και μην σας πιάνει ΄΄μανία΄΄ με τα νούμερα !
    η ”δουλειά” σας είναι το εργαλείο σας 😉

  4. Avatar

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ.. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!

  5. Avatar

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ !!!

  6. Avatar

    Σημαντικό από το γραφείο μου, να αντλώ δύναμη,αισιοδοξία, παίρνοντας νέες ιδέες, καθημερινά με ποιοτικά και πρακτικά θέματα που απασχολούν την καθημερινή δραστηριότητα στην δουλειά μου!!
    Συνεχίστε έτσι απλά και κατανοητά να μας εμπνέεται …πολύτιμη η προσπάθειά σας !!!!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *