Skip to content

Η παραγωγικότητα “πάσχει” λίγο πριν την άδεια…

Δύσκολο να συγκεντρωθεί κανείς καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται, η ζέστη εκτοξεύεται και τα τζιτζίκια ξελαρυγγιάζονται έξω από το παράθυρό του.

Πόσο μάλλον όταν και εξωγενείς συνθήκες, όπως οι ημί-ανοιχτές τράπεζες και το αβέβαιο οικονομικό κλίμα, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο εργασιακά καθήκοντα.

Λένε ότι στις διακοπές, στην ηρεμία της εξοχής και παρέα με το θαλασσινό αεράκι πολύς κόσμος αρέσκεται στο να σχεδιάζει και να τακτοποιεί τα όσα έχει ή θέλει να κάνει τον χειμώνα που έρχεται.

Μια ιδέα λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσει κανείς τα οκνηρά καλοκαιρινά μεσημέρια στο γραφείο του πρώτα αναλογιζόμενος τα θετικά και αρνητικά της σεζόν που ολοκληρώνεται και κατόπιν θέτοντας ορόσημα για το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς.

Οι φθινοπωρινοί μήνες άλλωστε, είναι η τελευταία ευκαιρία, η τελευταία στροφή πριν την κορδέλα του τερματισμού, δηλαδή το τέλος του έτους.

Ευκαιρία για να “φορτσάρει” κανείς μετά και την ανανέωση των διακοπών, να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, να διορθώσει ή να ενισχύσει τα αποτελέσματά του.

Το διάστημα λοιπόν πριν την άδεια (εντός ή μακριά από το σπίτι, σημασία έχει η αποχή από την εργασία), είναι η καταλληλότερη εποχή για να επαναξεταστούν στόχοι και να σχεδιαστούν νέες κινήσεις.

Ακόμη, οι μέρες που…αδειάζουν οι δρόμοι, που οι πελάτες δεν απαντούν στο γραφείο και που οι φίλοι ανεβάζουν σέλφι από τις παραλίες, δίνουν ευκαιρία και για κάτι άλλο: την επαφή με πελάτες για την ευχή “καλό καλοκαίρι” ή/και για να υπενθυμηθεί ένα “ραντεβού τον Σεπτέμβρη” για μια ανανέωση, για μια επέκταση, ακόμη και ενημέρωση για ένα επιπλέον προϊόν.

Ευκαιρία για μια συζήτηση χωρίς πίεση, με ανταλλαγή πληροφοριών για τους εκατέρωθεν προορισμούς, για να μάθει ο ένας λίγα περισσότερα για τον άλλον (πελάτης και Σύμβουλος).

Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια μήτινγκ είναι ένας επίσης ωραίος τρόπος να γίνεται παραγωγική δουλειά όταν οι ρυθμοί πώλησης μείωνονται για κάποιο λόγο, εποχικό ή συγκυριακό (πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, όπως αυτή εδώ την περίοδο που βιώνουμε όλοι).

Δεν είναι κακό ένα μήτινγκ να μεταφερθεί και εκτός γραφείου, σε ένα καφέ ή μπιστρό, για να γίνει η συζήτηση συνοδεία με μια παγωμένη μπύρα – είναι ωραίο όταν η εργασιακή ζωή συμπορεύεται με τις εξωτερικές συνθήκες, είτε είναι μια γιορτή όπως τα Χριστούγεννα είτε απλώς….καλοκαιράκι.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *