Skip to content

ΠΟΑΔ: Δόθηκε παράταση για ανανέωση άδειας διαμεσολαβητή & κατάθεση βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης

Με σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΑΔ ενημερώνει πως τελικά παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου για την Ανανέωση Άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και την Κατάθεση βεβαιώσεων 75 ωρών επαναπιστοποίησης:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στις 16.3.2020 απέστειλε αίτημα προς τον Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα κ. Γεώργιο Ζαββό για την χορήγηση χρονικής παράτασης τακτοποίησης των παρακάτω υποχρεώσεων μας πέραν της προβλεπόμενης μέχρι 31.3.2020 και για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

  • Ανανέωση Άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή
  • Κατάθεση βεβαιώσεων 75 ωρών επαναπιστοποίηση

Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία του Υφυπουργού κ. Γεωργίου Ζαββού με τον Πρόεδρο της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, ενημερωθήκαμε ότι αποφασίσθηκε να δοθεί η σχετική παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης τις αμέσως επόμενες ημέρες για την τακτοποίηση των παραπάνω σοβαρών θεμάτων που εκκρεμούν.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που είχε στείλει η ΠΟΑΔ στα μέσα του μήνα:

Προς τον κ. Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα κ. Ζαββό Γιώργο

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Στην χώρα μας λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορονοϊού covid-19, το κυβερνητικό επιτελείο λαμβάνει καθημερινά και νέα αναγκαστικά μέτρα που αλλάζουν άρδην την ομαλή λειτουργία δομών και κανονιστικών οδηγιών.

Στα πλαίσια αυτά, για τους απασχολούμενους στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση η 31η Μαρτίου 2020 βάσει του Ν4583/2018 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης όλων των υποχρεωτικών δικαιολογητικών, τα οποία εκδίδονται από το Πρωτοδικείο της πόλης που ασκεί το επάγγελμα του ο κάθε Συνάδελφος μας και τα οποία αφού συγκεντρώσει θα καταθέσει αυτοπροσώπως στο οικείο Επιμελητήριο.

Ως γνωστό όμως τα Πρωτοδικεία δεν λειτουργούν και η δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής των δικαιολογητικών δεν υποστηρίζεται από τα κατά τόπους Επιμελητήρια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένο να δοθεί Παράταση για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την τακτοποίηση των παρακάτω υποχρεώσεων μας που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο με καταληκτική ημερομηνία 31.3.2020

  1. Κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ανανέωσης Άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και την διατήρηση της εγγραφής του στο Ειδικό Μητρώο
  2. Υποβολή των απαραίτητων ωρών επαναπιστοποίησης για τη διατήρηση της εγγραφής Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή στο Ειδικό Μητρώο

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *