Skip to content

Προκαταβολή Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής έναντι απαιτήσεων της Ασπίς

Στο πλαίσιο των προβλεπομένων στο άρ. 92 του ν.4714/2020 (ΦΕΚ Α’ 148/31.7.2020) (Νόμος) και σε εφαρμογή της από 21.1.2021 απόφασης της Συνέλευσης των Μελών, την 1.2.2021 χορηγήθηκε εκ μέρους του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής άπαξ προκαταβολή, ποσού 20.000.000 ευρώ, προς την υπό εκκαθάριση Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Στη μελέτη, διαμόρφωση και υλοποίηση της καινοτόμου αυτής νομοθετικής παρέμβασης συνέπραξε, υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, εν μέσω συνθηκών πανδημίας και με την παράλληλη ολοκλήρωση κατά 96% της ικανοποίησης των ασφαλιστικών υποχρεώσεών του έναντι της υπό εκκαθάριση International Life ΑΕΑΖ, ολοκληρώνοντας τις νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες εντός 6μήνου από τη δημοσίευση του Νόμου.

Το ποσό των 20.000.000 ευρώ, το οποίο αντλήθηκε από τα διαθέσιμα κεφάλαια του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, έχει ήδη μεταφερθεί στον ειδικό ελεύθερο λογαριασμό της υπό εκκαθάριση Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και θα διανεμηθεί στους δικαιούχους αποκλειστικά με ευθύνη του ασφαλιστικού εκκαθαριστή κατ’ επιταγήν του παραπάνω Νόμου.

Η διαδικασία διανομής από την εκκαθάριση περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εκκαθάρισης https://www.aspispronia.gr/ .

Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής δεν εμπλέκεται στη διαδικασία διανομής και τυχόν ερωτήματα των δικαιούχων πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στην εκκαθάριση.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *