Skip to content

Σε μια εβδομάδα η οριστική απάντηση για την International Life

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο υπ αριθμόν 1482 ΦΕΚ (Αριθμ. απόφασης 185/1/12.5.2016) η ΤτΕ θέτει περιθώριο μιας εβδομάδας, δηλαδή έως την 20η Μαϊου, για να κατατεθούν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την αγορά μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life.

Συγκεκριμένα προς πώληση είναι τα εν ισχύ ατομικά συμβόλαια ζωής και τα συμβόλαι Unit Linked της εταιρείας.

Παράλληλα η Τράπεζα θέτει σε εφαρμογή αυστηρό πλαίσιο οικονομικής λειτουργίας της εταιρείας έως την 15η Ιουλίου 2016:

Συγκεκριμένα εκτός από τα λειτουργικά έξοδα και τις προμήθειες των Συνεργατών η εταιρεία απαγορεύεται πλέον να καταβάλει έξοδα εκπαίδευσης,πρόσληψης και μπόνους. Επίσης υποχρεούται μέχρι την άνω ημερομηνία να αναστείλει πληρωμές που αφορούν εξαγορές συμβολαίων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο (διαβάστε εδώ και εδώ) με απόφαση της Εποπτικής αρχής είχε τοποθετηθεί εκκαθαριστής στην εταιρεία με αποστολή πρώτον την αποτύπωση των οικονομικών της στοιχείων και δεύτερον τη διερεύνηση των πιθανοτήτων μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής.

Στο σημερινό ΦΕΚ η Εποπτική Αρχή καταλήγει ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας στην εταιρεία και ως εκ τούτου τίθονται μέτρα περιορισμού της οικονομικής της λειτουργίας και γίνεται και πρόσκληση ενδιαφέροντος για το χαρτοφυλάκιο ζωής.

Αναμενόμενη εξέλιξη ωστόστο το εξαιρετικά σύντομο περιθώριο 7 ημερών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λογικά οδηγεί σε δύο πιθανά σενάρια:

Ή ότι ήδη υπάρχει διαθέσιμος ενδιαφερόμενος για την αγορά και άρα δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Ή ότι πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η υλοποίηση μιας τέτοιας συμφωνίας και άρα η χρονική προθεσμία είναι καθαρά τυπική.

Ευχή όλων είναι να ισχύει το πρώτο και μάλλον κάποιες σοβαρές ενδείξεις σε αυτήν την πιθανότητα οδηγούν.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *