Skip to content

Σημαντική αύξηση κερδοφορίας για τη Groupama Ασφαλιστική το 2018

Ο απολογισμός άλλης μιας χρονιάς κλείνει με θετικό πρόσημο για τη Groupama Ασφαλιστική, η οποία συνέχισε την κερδοφόρα πορεία της, δικαιώνοντας τις στρατηγικές επιλογές της Διοίκησης, τη μεθοδική δουλειά των ανθρώπων της, αλλά και τη συνεισφορά των δικτύων της. Συνοπτικά η εταιρεία:

  • Παρουσίασε κέρδη προ φόρων €17,8 εκατ. ευρώ το 2018 σε σχέση με €13,1 εκατ. το 2017, καταγράφοντας έτσι αύξηση κατά 36%. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα €9,0 εκατ. ευρώ έναντι €10,6 εκατ. το 2017, λόγω της επίδρασης κατά -2,97 εκατ. ευρώ της αλλαγής των φορολογικών συντελεστών στις προβλέψεις του αναβαλλόμενου φόρου
  • Αύξησε τον κύκλο εργασιών της σε €139,36 εκατ. (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής των επενδυτικών προϊόντων) και σημείωσε σημαντική αύξηση 5,2%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος
  • Για μια ακόμη χρονιά πέτυχε εξαιρετικά τεχνικά αποτελέσματα
  • Ενίσχυσε σημαντικά το Δείκτη Φερεγγυότητας με το ποσοστό κάλυψης κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR) να ανέρχεται σε 159,6%, έναντι 152,3% του 2017

Πιο αναλυτικά, μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων μακροοικονομικών προκλήσεων, η Groupama Ασφαλιστική κατέγραψε θετικά αποτελέσματα και το 2018 παρουσιάζοντας καθαρά κέρδη χρήσης €9,0 εκατ.

Η συνολική παραγωγή των αποταμιευτικών προϊόντων μειώθηκε κατά 3,1%, λόγω της μειωμένης παραγωγής σε προϊόντα Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις, ενώ η παραγωγή των ατομικών συμβολαίων υγείας και συμπληρωματικών ασφαλίσεων εμφανίζει αύξηση κατά 4,1%. Ταυτόχρονα, η νέα παραγωγή ατομικών συμβολαίων υγείας αυξήθηκε κατά 22,7%.

Στον κλάδο αυτοκινήτου, το μερίδιο της αγοράς αυξήθηκε σημαντικά και διαμορφώθηκε στο 5,4% το 2018 από 4,6% το 2017, ενώ στον κλάδο πυρός μειώθηκε στο 5,9% το 2018, από 6,1% το 2017.

Αναφορικά με τα τεχνικά αποτελέσματα, ο καθαρός δείκτης ζημιών και προμηθειών (προ λειτουργικών εξόδων) διαμορφώθηκε στο 63,2%, αναδεικνύοντας τη σταθερή πολιτική διαχείρισης κινδύνων που εφαρμόζει η Groupama Aσφαλιστική. Στην Αστική ευθύνη αυτοκινήτου ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 61,9% παραμένοντας σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ το αποτέλεσμα στον Κλάδο Πυρός κινήθηκε σε εξίσου ικανοποιητικά επίπεδα με το δείκτη να διαμορφώνεται στο 64,5%. Αντίστοιχα στον κλάδο Υγείας, ο καθαρός δείκτης ζημιών και προμηθειών διαμορφώθηκε στο 90,8 % το 2018, έναντι 87,7% το 2017.

Τα έσοδα των επενδύσεων παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με το 2017 καθώς η εταιρία στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνων δίνει έμφαση σε χρηματοοικονομικούς τίτλους σταθερού εισοδήματος, λαμβάνοντας υπόψιν τις κατευθύνσεις αξιολόγησης κινδύνου του ομίλου Groupama.

Παράλληλα, η εταιρία μείωσε τα λειτουργικά έξοδα κατά 5% έναντι του 2017, καθώς στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Διοίκησης για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, δόθηκε αυξημένη έμφαση στην υλοποίηση έργων για τη βελτίωση των διαδικασιών και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των εργασιών.

Ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστική, σχολίασε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που οι στρατηγικά μεθοδικές μας προσπάθειες αντικατοπτρίζονται στα θετικά αυτά αποτελέσματα. Και το 2019, η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες αξίες να αντιμετωπίζει τις καθημερινές προκλήσεις του ελληνικού επιχειρείν, με μοναδικό γνώμονα την παροχή αξιόπιστων λύσεων στους πελάτες της.»

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *