Skip to content

Στατιστικά Ασφαλίσεων Ζωής α΄ εξαμήνου 2018

Η Επιτροπή Ζωής και Συντάξεων της ΕΑΕΕ αφού έλαβε υπόψη της τις ανάγκες ολοκληρωμένης πληροφόρησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις Ζωής, συνεχίζει για τρίτη χρονιά την συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό διαμόρφωσε σχετικό ερωτηματολόγιο για την καταγραφή των μεγεθών της παραγωγής και των αποζημιώσεων του κλάδου Ζωής το α εξάμηνο του 2018. Τα δεδομένα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρούσα αναφορά προήλθαν από ερωτηματολόγιο στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη. Η παρούσα μελέτη καταγράφει αθροιστικά τις απαντήσεις τους για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ενώ στα γραφήματα παρατίθενται οι αντίστοιχες απαντήσεις των προηγούμενων εξαμήνων. Τα σύνολα των εξαμήνων δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους, καθώς δεν προέρχονται απαραίτητα από τις ίδιες ακριβώς ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Το ερωτηματολόγιο:

  • Διαχωρίζει τις ασφαλίσεις Ζωής σε ατομικές και ομαδικές
  • Εξετάζει τις ασφαλιστικές εργασίες με βάση τον καλυπτόμενο κίνδυνο (ασφάλιση Ζωής, ασφάλιση υγείας-ατυχημάτων-ασθενειών, ασφάλιση Ζωής συνδεδεμένη με επενδύσεις)
  • Αναλύει την παραγωγή ασφαλίστρων ανά κανάλι διανομής

Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του Α’ εξαμήνου του 2018, ποσό 322,3 εκατ. € αντιστοιχεί στις νέες εργασίες του κλάδου (291,8 εκατ. € στις ατομικές ασφαλίσεις και 30,5 εκατ. € στις ομαδικές ασφαλίσεις). Τα αντίστοιχα ποσά του Α’ εξαμήνου του 2017 ήταν 341,7 εκατ. € (310,2 εκατ. € στις ατομικές και 31,5 εκατ. € στις ομαδικές). Επίσης, καταγράφηκε παραγωγή από αντασφαλίσεις ύψους 835 χιλ. € (ατομικές ασφαλίσεις 8,7%, ομαδικές ασφαλίσεις 91,3%).

*Η παραγωγή των ασφαλίσεων Υγείας περιλαμβάνει και τους κλάδους:
1.Ατυχημάτων και
2.Ασθενειών των ασφαλίσεων κατά Ζημιών. 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *