Skip to content

Στην «πυρά» Renault και Nissan για πρόβλημα στον κινητήρα

Οι συνεργάτες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, Renault και Nissan αντιμετωπίζουν νομικές ενέργειες στη Γαλλία από πελάτες που αντιμετώπισαν προβλήματα με ορισμένους κινητήρες που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2012 και του 2016.

του Χρήστου Γαβαλά

Η ζημιά που έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια φαίνεται ότι είναι εκτεταμένη καθώς ο Κριστόφ Λεγκεβάκ, δικηγόρος της νομικής πλατφόρμας MyLeo που εμπλέκεται στην αγωγή, ανέφερε ότι οι εταιρείες ενημερώθηκαν για την ομαδική νομική δράση που αφορούσε σε περίπου 1.100 άτομα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι πελάτες του δεν ζητούσαν επί του παρόντος οικονομική αποζημίωση, αλλά ως πρώτο βήμα ήθελαν να διασφαλίσουν την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων για τον ισχυρισμό τους, ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έπρεπε να είχαν ανακαλέσει τα οχήματα όταν ανακάλυψαν ένα πρόβλημα με τον βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων που χρησιμοποιήθηκε σε 400.000 οχήματα στην Ευρώπη μεταξύ 2012 και 2016.

Η Renault είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο κινητήρας, κατασκευασμένος στην Ισπανία και τη Βρετανία, χρειαζόταν πάρα πολύ λάδι για να λειτουργήσει, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν έφερε κινδύνους για την ασφάλεια. Παράλληλα, καμία επίσημη ανάκληση δεν εκδόθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία συλλογική διαπραγμάτευση, αλλά θα εξετάσει την καταβολή αποζημίωσης στους πελάτες για το θέμα κατά περίπτωση.

«Καταρχήν, ενθαρρύνουμε τους πελάτες που εκτιμούν ότι μπορεί να επηρεάστηκαν από αυτό το ζήτημα να επικοινωνήσουν με την τοπική αντιπροσωπεία της Nissan, η οποία θα επιθεωρήσει και θα διαγνώσει κατάλληλα το όχημα ώστε να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη», πρόσθεσε η Nissan σε σχετική ανακοίνωσή της.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *