Skip to content

Συνομιλίες της «Υδρόγειος Ασφαλιστική» με ιταλική συνεταιριστική ασφαλιστική

Σε φάση προχωρημένων συνομιλιών βρίσκεται η Υδρόγειος Ασφαλιστική με ιταλική συνεταιριστική ασφαλιστική προκειμένου να αποκτήσει η τελευταία πλειοψηφικό πακέτο στην ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.  

του Νίκου Σακελλαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξαγορά συζητείται υπό τον όρο της διατήρησης των θέσεων εργασίας στην ελληνική ασφαλιστική.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική έκλεισε τα 50 χρόνια λειτουργίας της και έχει βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματά της το 2022 (σύμφωνα με πληροφορίες)  ενώ έχει ενισχύσει και τα κεφαλαιακά της αποθέματα. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η κεφαλαιακή της θέση ενισχύθηκε και ο δείκτης SCR υπερβαίνει το 170%.

Πέρυσι κατέγραψε μεγάλη αύξηση στον κλάδο ασφάλισης σκαφών (+18%), όπου πλέον κατέχει ένα από τα υψηλότερα μερίδια της αγοράς, αλλά και τον διπλασιασμό της ασφαλιστικής παραγωγής υγείας.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική βρίσκεται εδώ και 5 χρόνια στη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.  Στο παρελθόν είχε έρθει σε επαφή με την Vienna Group αλλά η συμφωνία δεν ευδοκίμησε, ενώ είχε συνομιλίες (στο παρελθόν) και με την Interamerican που δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Εάν και όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά η ελληνική ασφαλιστική αγορά θα στερηθεί ακόμη μίας ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας και θα αυξηθεί η παρουσία των ξένων ασφαλιστικών.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *