Skip to content

Τελικά στην Ελλάδα είμαστε από τους τυχερούς

H Kalogritsas Insurance σας ετοίμασε 9 fun facts για την κίνηση στους δρόμους και την οδήγηση που θα σας κάνει να αλλάξετε άποψη!

1. Στο Πεκίνο, το 2010, ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο, απόστασης 97 χιλιομέτρων, κόλλησε τα αμάξια σταματημένα για πάνω από μια εβδομάδα!

2. Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, αυτό το συμβάν στη Κίνα δεν είναι το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η πρωτιά ανήκει στην Γαλλία, από το 1980, με την απόσταση να επεκτείνεται στα 175 χιλιόμετρα.

3. Tα πρώτα φανάρια εγκαταστάθηκαν έξω από τη Βουλή στο Westminster της Αγγλίας το 1868, άναβαν χειροκίνητα και λειτουργούσαν με υγραέριο.

4. Το 1928, ο Charles Adler Jr., εφηύρε φανάρια τα οποία ξεκίναγαν να λειτουργούν με τον ήχο της κόρνας.

5. Στο Λονδίνο, την Κολονία, το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλες, οι οδηγοί περνάνε πάνω από 50 ώρες το χρόνο κολλημένοι στη κίνηση, ενώ στο Μάντσεστερ και το Παρίσι οι ώρες μπορεί να φτάσουν τις 70!

6. Η κίνηση στους δρόμους είναι ο λόγος που 5.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι αργοπορούν κάθε χρόνο στην Αμερική.

7. Στην Αγγλία, το 60% των οχημάτων χρησιμοποιούνται από ένα άτομο.

8. Η Ευρώπη έχει πάνω από 40 εκατομμύρια χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων δρόμων και οι Ευρωπαίοι περνάνε 1.099 ημέρες της ζωής τους οδηγώντας σε αυτούς!

9. Κατά τη διάρκεια της κίνησης: το 33,5% ακούει μουσική και τραγουδά δυνατά, το 32,6% παρατηρεί τους γύρω του, το 19,3% μιλάει στο κινητό (στέλνει μήνυμα ή σερφάρει), το  17,4% καπνίζει, το 11,5% βρίζει, το 7,3% κοιτάζεται στον καθρέφτη ενώ μόνο το 1,8% τρώει!

Μήπως τώρα αλλάξατε γνώμη για την κίνηση στους δρόμους της Ελλάδας;

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *