Skip to content

Το Ε.Ε.Α. τιμά την ιστορία του με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον»

2Σε μια ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και πλήθους πολιτικών, εκπροσώπων φορέων και μελών του Επιμελητηρίου, τελέστηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι του Ε.Ε.Α. από το 1974 κι έπειτα.

Ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε επιτυχίες στις συνεδριάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Από πλευράς Ε.Ε.Α. εκφράστηκε ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο για την μεγάλη  τιμή που έκανε στο Επιμελητήριο και σε όλους τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί, με την παρουσία του στην εκδήλωση. Εκφράστηκε ακόμη η ευχή, αυτή η συνεργασία να επεκταθεί σε όσους τομείς είναι δυνατόν να ανταμώνει η επιχειρηματικότητα και η επιχειρηματική κοινωνική ευθύνη με την κοινωνική δράση της Εκκλησίας.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στη συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Αρχιεπισκοπή σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και στις νέες δράσεις και υπηρεσίες προς τους επαγγελματίες – μέλη και στη συνέχεια τόνισε ότι το Επιμελητήριο τιμάει σήμερα τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ιστορική πορεία του από το 1974. Το Επιμελητήριο, επισήμανε, λειτουργεί στην υπηρεσία των επαγγελματιών από το 1925 κι έχει μια προσφορά 92 ετών. Κοιτώντας, όμως, και το μέλλον, το Ε.Ε.Α. προχώρησε στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας συνεδριάσεων, που είναι πλέον ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών για τους επτά πρώην προέδρους του Ε.Ε.Α., οι τέσσερις πρώτοι εκ των οποίων δεν είναι εν ζωή και τις πλακέτες παρέλαβαν οικείοι τους.

Οι Πρόεδροι που τιμήθηκαν ήταν:

  1. Αναστάσιος Μουστάκης, 1974-1978, από τον κλάδο ποτών.
  2. Νικόλαος Αναστασάκης, 1978-1983, από τον κλάδο των εστιατορίων.
  3. Δημήτριος Κουτουζής, 1983-1988, από τον κλάδο των εστιατορίων.
  4. Ρίζος Ρίζος, 1988-1991, από τον κλάδο των καφεπωλών.
  5. Σαράντης Σερελέας, 1991-2002, από τον κλάδο των εστιατορίων.
  6. Σοφία Οικονομάκου, 2002-2006, από τον κλάδο φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.
  7. Ηλίας Χατζηβασίλογλου. 2006-2011, από τον κλάδο των πρατηρίων καπνικών προϊόντων.

Oι τιμηθέντες και όσοι παρέλαβαν αντί αυτών τις τιμητικές πλακέτες εξήραν την πρωτοβουλία της διοίκησης να τιμήσει την προσφορά τους και να δώσει το μήνυμα ότι το Επιμελητήριο έχει συνέχεια στους αγώνες του για τη μικρομεσαία επιχείρηση, αναγνωρίζοντας τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην ιστορική του πορεία και στην καταξίωσή του στη συνείδηση των επαγγελματιών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης, οι βουλευτές κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, Αθανάσιος Μπούρας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και η κα Ζωή Ράπτη, Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της ΝΔ. Το παρών έδωσαν ακόμη ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Παύλος Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης  και πολλά στελέχη και βετεράνοι του επιμελητηριακού θεσμού.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *