Skip to content

Νέοι φόροι στις ΗΠΑ “χτυπούν” την αντασφάλιση

Προκειμένου να ενισχύσει την εργασία και τα νοικοκυριά η κυβέρνηση Μπάιντεν αυξάνει τη φορολογία εισοδήματος σε επιχειρήσεις και στο πλουσιότερο 2% των Αμερικανών – ωστόσο αυτή η κίνηση επηρεάζει αρνητικά την ιδιωτική ασφάλιση.

Και αυτό γιατί η αύξηση των εταιρικών φόρων και η εισαγωγή νέων κανόνων επηρεάζει τις διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές, γεγονός που αυξάνει το κόστος της αντασφάλισης και επηρεάζει δυσμενώς τις ασφαλίσεις κατοικίας, ειδικά σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε καταστροφές. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε πολιτείες όπως η Φλόριντα βλέπουν ήδη διψήφιες αυξήσεις ασφαλίστρων.

 

Επειδή η αντασφάλιση είναι από τη φύση της παγκόσμια επιχείρηση και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στοχεύει σε πολυεθνικές εταιρείες, οι ασφαλιστές πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό και να αντιδράσουν όπου κρίνουν αναγκαίο, ώστε να μην έρθουν σε θέση να απορροφήσουν πρόσθετους επαχθείς φόρους, τους οποίους στη συνέχεια θα πρέπει να μεταβιβάσουν στους πελάτες τους.

Ο αντίκτυπος της Φλόριντα

Οι ασφαλισμένοι της Φλόριντα πληρώνουν ήδη τις υψηλότερες τιμές στην Αμερική για ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού. Τα ασφάλιστρα όπως προκύπτει από τους 25 κορυφαίους ασφαλιστές ιδιοκτητών σπιτιού της Φλόριντα διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 1.774 δολάρια το χρόνο.

Αν το φορολογικό νομοσχέδιο τεθεί σε ισχύ, το μέσο ασφάλιστρο των ιδιοκτητών σπιτιού της Φλόριντα θα φτάσει στα 2.134 δολάρια.

Η αντασφάλιση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος του συγκεκριμένου ασφαλίστρου  – περίπου το ένα τρίτο. Αυτό το κόστος είναι υπερβολικό και θα καταρρακώσει τις -ήδη σχεδόν σε κατάσταση κρίσης- συνθήκες στην ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα.

(Κεντρική φωτό: Μαϊάμι, Φλόριντα)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *