Skip to content

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε και για άλλους Κλάδους

“Τώρα είναι η στιγμή που η διαφορά της ποιότητας ανάμεσα στις καλύψεις των κοινωνικών ταμείων σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και της ποιότητας αλλά και των παροχών στα ιδιωτικά ασφαλιστήρια, βρίσκεται στην μεγαλύτερη απόσταση που έχουμε ζήσει έως τώρα στην χώρα μας”. 

της Βάσως Βεγίρη

(v.vegiri@underwriter.gr)

Αισιοδοξία ότι ο κλάδος Ζωής θα ανεβάσει τον όγκο των ασφαλίστρων σε όλη την Ελλάδα εκφράζει ο διευθυντής του υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης της Brokers Union Μεσίτες Ασφαλειών, κ.Χρήστος Παπόγλου,

“Είναι γνωστό σε όλους – σημειώνει ο κ.Παπόγλου – ότι η Αθήνα αποτελεί το κέντρο της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Η περιφέρεια ακολουθεί με μεγάλη διαφορά. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Η οικονομική κρίση φαίνεται να «πληγώνει» περισσότερο την περιφέρεια. Ωστόσο, τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα δημιουργούν νομοτελειακά μία αίσθηση μεγαλύτερης ανασφάλειας στους πολίτες αυτής της χώρας. Ίσως αυτό αποτελεί και μία ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς συμβούλους, που ναι μεν απευθύνονται σε μία οικονομικά αποδυναμωμένη κοινωνία , ωστόσο το κενό που έχουν να καλύψουν να είναι πολύ μεγαλύτερο, μια που οι κοινωνικές παροχές δείχνουν να βρίσκονται σε μία διαρκή κατολίσθηση.

Πάντοτε ο Κλάδος του αυτοκινήτου αποτελούσε τον Κλάδο που φιλοξενούσε τους περισσότερους ασφαλιστικούς συμβούλους. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε στο κάθε πελάτη μας και για τους άλλους ασφαλιστικούς κλάδους (Ζωής, Πυρός, Αστικές ευθύνες, Νομική προστασία). Τώρα είναι η στιγμή που η διαφορά της ποιότητας ανάμεσα στις καλύψεις των κοινωνικών ταμείων σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και της ποιότητας αλλά και των παροχών στα ιδιωτικά ασφαλιστήρια, βρίσκεται στην μεγαλύτερη απόσταση που έχουμε ζήσει έως τώρα στην χώρα μας. Αυτό πρέπει να γνωστοποιήσουμε σε κάθε υποψήφιο πελάτη μας , ο οποίος θα πρέπει να λάβει την δύσκολη απόφαση του καταμερισμού του μικρού του εισοδήματος ανάμεσα στα ασφαλιστικά προϊόντα και τις υπόλοιπες ανάγκες του. Λόγω αυτών των σκέψεων πιστεύω ότι ο Κλάδος Ζωής θα ανεβάσει τον όγκο των ασφαλίστρων σε όλη την Ελλάδα”.

Αναφορικά, δε, με τις σχέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών με τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές, εκτιμά ότι “σε αυτήν τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία κρινόμαστε όλοι εμείς, που αποτελούμε την ασφαλιστική αγορά. Ιδιαιτέρως κρίνονται οι κινήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών. Υπάρχει μία νοητή κλίμακα, με την οποία θα πρέπει ο κάθε διαμεσολαβητής να βαθμολογήσει την βοήθεια που τείνει ή όχι να του προσφέρει η κάθε ασφαλιστική εταιρία. Έτσι παρατηρούμε μερικές εταιρείες να επιλέγουν άλλα κανάλια διανομής των προϊόντων τους, πέραν από το παραδοσιακό κομμάτι των ασφαλιστικών συμβούλων. Ενώ παρατηρούμε άλλες να κρατούν πεισματικά την πολύ καλή τους σχέση με αυτό το παραδοσιακό κομμάτι και να απορρίπτουν τα υπόλοιπα κανάλια. Άρα, θα πρέπει και το δίκτυο των ασφαλιστικών συμβούλων, πρακτόρων, κλπ. να πάρει επιτέλους την απόφαση να στηρίξει τις ασφαλιστικές εταιρείες, που στηρίζουν αυτό το δίκτυο”.

Ο κ.Παπόγλου ολοκληρώνει την κουβέντα μας με “μια πολύ φιλική συμβουλή σε όλους τους συναδέλφους: να ξαναμελετήσουν όλα τα οικονομικά μεγέθη, που αφορούν την παραγωγή τους. Να καταμερίσουν τα πάγια έξοδα τους και ειδικά τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους εισφορές. Στην συνέχεια να σχεδιάσουν με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν, ώστε να μπορέσουν να παράγουν τα ασφάλιστρα, που θα τους εξασφαλίσουν την κερδοφόρο παραμονή τους στον ασφαλιστικό χώρο. Δυστυχώς πολλές φορές οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν να δούμε την συνολική εικόνα της οικονομικής κατάστασης μας, με αποτέλεσμα να αργούμε να πάρουμε νωρίς καίριες και δύσκολες αποφάσεις. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους αυτές οι δύσκολες συγκυρίες να τους βρουν να παλεύουν και να κερδίζουν στις οικονομικές επάλξεις του επαγγέλματος μας”.

Το υποκατάστημα BU (ΒrokersUnion) της Θεσσαλονίκης ανήκει στην αντίστοιχη μεσιτική της Αθήνας η οποια δημιουργήθηκε από τον Νικόλαο Βελλιάδη μετά το  run off της Αιγαίον.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *