Skip to content

Σε πτώχευση η CITY INSURANCE SA

Με την Απόφαση Αστικού Δικαίου 507/09.02.22, δικογραφία 27011/3/2021, το Δικαστήριο Βουκουρεστίου διέταξε, σύμφωνα με το Νόμο 85/2014, την πτώχευση της CITY INSURANCE, διορίζοντας τον υπογράφοντα ως δικαστικό εκκαθαριστή και ορίζοντας τις ακόλουθες προθεσμίες:

  1. Καταχώριση δηλώσεων απαίτησης: 28.03.22 ·
  2. Επαλήθευση των απαιτήσεων, προετοιμασία και δημοσίευση στο Δελτίο Διαδικασιών Αφερεγγυότητας (εφεξής «ΔΔΑ») του προκαταρκτικού πίνακα απαιτήσεων: 18.04.22 ·
  3. Αμφισβήτηση του προκαταρκτικού πίνακα: 7 ημέρες μετά τη δημοσίευση στο ΔΔΑ,
  4. Οριστικοποίηση του πίνακα απαιτήσεων: 13.05.22.

Μέθοδοι είσπραξης των απαιτήσεων κατά της CITY INSURANCE: όλες οι απαιτήσεις μπορούν να εισπραχθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης και, παράλληλα, οι ασφαλιστικές απαιτήσεις μπορούν να εισπραχθούν από την FGA. Έτσι:

Απαιτήσεις προγενέστερες της 09.02.22 μπορούν να εισπραχθούν στη διαδικασία πτώχευσης με εγγραφή στον πίνακα πιστωτών, ανεξάρτητα από τη φύση τους (ασφαλιστικές ή άλλες απαιτήσεις), με την υποβολή δήλωσης απαίτησης η οποία πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας του δανειστή (διεύθυνση επικοινωνίας, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο, φαξ),
  2. Τη ζητούμενη απαίτηση σε λέι (ένδειξη του συνολικού ποσού, ανάλυση και μέθοδος υπολογισμού),
  3. Την απόδειξη της απαίτησης (οποιοσδήποτε αποδεικτικό μέσο για τις αξιώσεις),
  4. Την ένδειξη τυχόν προνομιακών δικαιωμάτων ή εγγυήσεων και απόδειξη ότι έχουν δημοσιοποιηθεί (η ποινή για τη μη σαφή αναφορά των εγγυήσεων ή τη μη απόδειξή τους είναι ότι η απαίτηση θα καταχωρισθεί ως μη εξασφαλισμένη- επισυνάψτε αποσπάσματα από το RNPM ή αντίγραφα ΒΥ).

Η δήλωση απαίτησης και όλα τα αποδεικτικά μέσα των αξιώσεων πρέπει να υποβληθούν έως τις 28.03.22, διαφορετικά η απαίτηση θα καταπέσει και η δήλωση θα απορριφθεί.

Οι τόκοι, τα πρόστιμα ή άλλα πρόσθετα στοιχεία της κύριας απαίτησης μπορούν να υπολογιστούν μόνο μέχρι τις 09.02.22.

Η δήλωση θα συνταχθεί εις διπλούν και θα κοινοποιηθεί ως εξής:

  1. Για το δικαστήριο, τα οι δηλώσεις απαίτησης, μαζί με την απόδειξη καταβολής του δικαστικού τέλους χαρτοσήμου (200 λέι), θα σταλούν στη γραμματεία του Ζ’ Αστικού Τμήματος του Δικαστηρίου Βουκουρεστίου, τόσο σε γραπτή μορφή (σε χαρτί) όσο και σε ηλεκτρονική μορφή (έως 4 MB ανά ηλεκτρονικό μήνυμα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  trb-falimentcity@just.ro.
  2. Για το CITR, οι δηλώσεις απαίτησης, μαζί με την απόδειξη καταβολής του δικαστικού τέλους χαρτοσήμου (200 λέι), θα σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση  faliment.cityinsurance@citr.ro.

Ταμείο Εγγύησης Ασφαλισμένων (FGA)

Μια απαίτηση που προκύπτει από ασφαλιστική σχέση πριν από τις 09.02.22 μπορεί να εισπραχθεί χωριστά από τη διαδικασία πτώχευσης, μέχρι του ποσού των 500.000 λέι και από το FGA (μπορείτε να διεκδικήσετε τη διαφορά στη διαδικασία πτώχευσης). Η αιτιολογημένη αίτηση πληρωμής υποβάλλεται στο FGA εντός 90 ημερών από την ημερομηνία της οριστικής απόφασης για την εκκίνηση της διαδικασίας πτώχευσης.

Η αίτηση υποβάλλεται εγγράφως, αποδεικνύει την απαίτηση και καταχωρίζεται στην έδρα του FGA (strada Vasile Lascăr 31, Βουκουρέστι, Ρουμανία) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cerere.plata@fgaromania.ro Υποδείγματα αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.fgaromania.ro.

Η ημερήσια διάταξη της συνέλευσης των πιστωτών, καθώς και όλες οι λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την είσπραξη των απαιτήσεων στην πτώχευση της CITY INSURANCE (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέκυψαν μετά τις 09.02.22) μπορούν να βρεθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.citr.ro/noutati/city

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *