Skip to content

1000 διαμεσολαβητές στην ενημέρωση του ΕΕΑ

Γύρω στους 1000 διαμεσολαβητές παρακολούθησαν στις διαδικτυακές τους οθόνες τη σχεδόν δίωρη, ζωντανή ενημέρωση του ΕΕΑ σχετικά με τα υποστηρικτικά μέτρα της κυβέρνησης (επίδομα, φοροδιευκολύνσεις κ.λπ.)

Η ενημέρωση βασίστηκε στις ερωτήσεις που έστελναν όλες τις προηγούμενες μέρες οι διαμεσολαβητές στο ΕΕΑ. Το επιμελητήριο συγκέντρωσε και χώρισε τις ερωτήσεις σε ενότητες και κατόπιν απευθύνθηκε σε ειδικούς του συνεργάτες που ανέλαβαν να τις απαντήσουν.

Οι ενότητες ήταν οι εξής:

  • Ποιος και υπό ποιες προϋποθέσεις δικαιούται ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής τα 800 ευρώ
  • Πώς λειτουργεί η διαδικασία αναστολής εργασιών για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών γραφείων (και εταιρειών)
  • Τι ακριβώς ισχύει και τι διευκρινίσεις έχουν μέχρι τώρα γίνει για την έκπτωση στο ενοίκιο των γραφείων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
  • Ποιες είναι οι ρυθμίσεις για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των διαμεσολαβητών (ΕΦΚΑ, δόσεις εφορίας)
  • Τι ισχύει με τις εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που θέλουν να τους επιστραφεί η προκαταβολή φόρου ως κεφάλαιο κίνησης.

[box]Παρακολουθήστε το webinar ενημέρωσης των διαμεσολαβητών εδώ: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=deSom7ms5Mo&feature=emb_logo [/box]

Οι άνθρωποι που απάντησαν στους διαμεσολαβητές ήταν ο φοροτεχνικός Θ. Μίαρης, η δικηγόρος Σ. Κλημεντίδη και η φοροτεχνικός Χ. Μαννέ. Συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο πρόεδρος της επιτροπής διαμεσολάβησης Δ. Γαβαλάκης.

Η παρουσίαση είχε κατά γενική ομολογία εξαιρετική επιτυχία, ροή και οργάνωση, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι η πλειοψηφία όσων είχαν δηλώσει συμμετοχή παρακολούθησε έως το τέλος τη ζωντανή μετάδοση. Μάλιστα το τελευταίο μισάωρο οι ειδικοί δέχτηκαν και ερωτήσεις που υπέβαλαν εκείνη τη στιγμή οι διαμεσολαβητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ενημέρωση θα επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα σε γενικότερο πλαίσιο, δηλαδή θα αφορά όλα τα επαγγέλματα και μια φορά την εβδομάδα, θα επαναλαμβάνεται σε κλαδικό επίπεδο.

Οι οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι πολλές και συχνά ανακοινώνονται χωρίς να έχουν ακόμη αποτυπωθεί σε νομικό πλαίσιο. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι με τους οποίους συνεργάζεται το ΕΕΑ καλύπτουν αυτό το κενό δίνοντας επι μέρους εξηγήσεις όπου χρειάζεται. Παράλληλα, έχοντας μέσω του Επιμελητηρίου γνώση των ειδικών αναγκών κάθε επαγγέλματος, είναι σε θέση να περάσουν τα σωστά μηνύματα στην Πολιτεία.

Η ενημέρωση έγινε μέσω webinar. Οι πλατφόρμες webinar (ή webconference) είναι ιδανικές για πραγματοποίηση ψηφιακών συνεδρίων, ομαδικών παρουσιάσεων ή σεμιναρίων. Ενοικιάζονται μέσω Ίντερνετ έναντι μηνιαίου αντίτιμου, μπορούν να φιλοξενήσουν έως 7 εισηγητές και να τις παρακολουθούν έως 4000 άτομα καθε φορά!

Περισσότερα εδώ: https://iservices.gr/en/online-meeting-webinars-platform/

[box]Παρακολουθήστε το webinar ενημέρωσης των διαμεσολαβητών εδώ: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=deSom7ms5Mo&feature=emb_logo [/box]

Περισσότερα για τις ενημερώσεις του ΕΕΑ εδώ:  https://www.eea.gr/arthra/koronoios-oi-eidikoi-apantoun/

1 Comment

  1. Avatar

    Καλημέρα. Είμαι ασφαλιστικός σύμβουλος με έδρα την κατοικία μου. Ποτέ πρέπει να υποβάλω και πού το αίτημα για τα 800 ευρώ; Ευχαριστώ.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *