2-3 δις $ το αντασφαλιστικό κόστος για τις πλημμύρες στην Ευρώπη

26 Ιουλίου 2021

Στα $2-3 δισεκατομμύρια εκτιμάται ότι θα φτάσει το κόστος για τις αντασφαλιστικές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τεράστιες πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική και δυτική Ευρώπη τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι συνολικές οικονομικές απώλειες υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα περίπου 6 δις ευρώ.

Μεγάλες ασφαλιστικές που θα κληθούν να καταβάλουν τις υψηλότερες αποζημιώσεις είναι η Allianz, η ΑΧΑ, η Generali και η Zurich. Η Allianz εκτιμάται ότι θα δεχθεί αιτήσεις ύψους  200-300 εκ. ευρώ, η AXA 100-120 εκ. ευρώ, η Generali 200-250 εκ. ευρώ και η  Zurich $140 εκ ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Γερμανία και το Βέλγιο υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές ενώ η κακοκαιρία άφησε το στίγμα της και στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Περίπου 180 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα παραπάνω νούμερα είναι ενδεικτικά αφού ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και η καταγραφή όλων των ζημιών.

Το νούμερο αυτό θα ήταν ακόμη υψηλότερο αν δεν είχαν εφαρμοστεί μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης που είχαν τεθεί σε ισχύ μετά από παρόμοιες καταστροφές στο παρελθόν.
Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Hellas Direct εξαγοράζει το υποκατάστημα της Mapfre Asistencia στην Ελλάδα

Η Hellas Direct, η ασφαλιστική εταιρία επόμενης γενιάς, ανακοίνωσε την εξαγορά του υποκαταστήματος της Mapfre Asistencia στην Ελλάδα, μίας από...

Close