Skip to content

3 απαραίτητα πράγματα για να πετύχετε (η σκληρή δουλειά ΔΕΝ είναι ένα από αυτά)

Όλοι λένε ότι η σκληρή δουλειά φέρνει την επιτυχία. Αυτή όμως είναι στην καλύτερη, η μισή αλήθεια.

Η σκληρή δουλειά δεν είναι αρκετή για να πετύχει κανείς. Αντίθετα συχνά, μπορεί να είναι απλώς χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

Τα τρία παρακάτω στοιχεία είναι εξίσου σημαντικά, αν όχι σημαντικότερα, για να φτάσει κανείς στην επιτυχία. Διαβάστε:

Σκοπός

Αν μπορούσατε να ανακρίνετε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη που θεωρείται «αποτυχημένος» (ιδίως από τον ίδιο του τον εαυτό), θα ανακαλύπτατε ότι από όλους, λείπει ένα βασικό συστατικό: ο σκοπός.

Δεν ξέρουν που πηγαίνουν. Δεν ξέρουν γιατί κάνουν τα πράγματα που κάνουν ούτε πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθεί ένας λόγος. Οι περισσότεροι κυνηγούν μόνο απολαύσεις μικρής διάρκειας όπως το φαγητό, η βόλτα, το σεξ – αυτά είναι τα πράγματα που τους κρατούν ζωντανούς.

Λειτουργούν δηλαδή, μόνο με την ζωώδη πλευρά του εαυτού τους και έτσι δεν μπορούν να σκεφτούν μακροχρόνια πλάνα ή να κάνουν μια προσωπική ανάλυση.

Όμως η έλλειψη σκοπού δεν απαντάται μόνο σε αυτούς που η κοινωνία τουλάχιστον, θεωρεί ως «αποτυχημένους». Όλοι οι άνθρωποι, αν δεν είναι μονίμως σε εγρήγορση, μπορούν εύκολα να βρεθούν να κάνουν κάτι χωρίς να ξέρουν το λόγο: η παρόρμηση είναι καλό πράγμα όμως συχνά μας κάνει να χάνουμε χρόνο, για αυτό πρέπει να την ελέγχουμε.

Αν ξεκινήσετε να κάνετε κάτι χωρίς να ξέρετε επακριβώς τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μπορεί να σας πάρει ώρες ή και μέρες σκληρής δουλειάς μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να πάτε προς το στόχο σας.

Τελικά λοιπόν, είναι προτιμότερο από το να δουλεύει κανείς σκληρά, να προγραμματίζει σκληρά και να υλοποιεί μόνο δραστηριότητες που έχουν ένα σκοπό.

Προσωπική ανάπτυξη

Δουλέψτε με τον εαυτό σας δέκα φορές πιο σκληρά απ’ ότι «δουλεύετε» με τους εξωτερικούς παράγοντες και θα αισθανθείτε ότι προχωράτε δέκα φορές πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση που θέλετε.

Σχεδόν όλη η σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε σχετίζεται με τις συνήθειες, τη ρουτίνα και τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε. Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη προσπάθεια που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τις δικές σας συνήθειες με αυτές που θα είχε ή έχει ένα επιτυχημένο άτομο. Αν αλλάξετε τις διαδικασίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε, τότε θα αλλάξετε και τα αποτελέσματα που πετυχαίνετε, την αξία που προσφέρετε και τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας και σας βλέπουν και οι άλλοι γύρω σας.

Αν υιοθετήσετε την ίδια ρουτίνα και συνήθειες που έχουν επιτρέψει σε άλλους να ξεκλειδώσουν την δύναμη και τη δημιουργικότητα που είχαν μέσα τους, τότε θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε και τη δική σας, πράγμα απαραίτητο για να πετύχετε στη ζωή και την καρριέρα σας.

Σήμερα κιόλας, αν αρχίσετε να αντικαθιστάτε τις δικές σας συνήθειες με τις «συνήθειες της επιτυχίας», θα έχετε απίστευτα αποτελέσματα, αμέσως.

Προϋπόθεση είναι να αφήσετε πίσω σας τις παλιές συνήθειες και τις αυτο-εκπληρούμενες προφητείες σας (τα «πιστεύω» που έχετε για τον εαυτό σας και σας κρατάνε πίσω) και να κάνετε χώρο για νέες.

Όμως, πριν αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε, πρέπει πρώτα να το έχετε αναγνωρίσει – έτσι κι εσείς θα πρέπει να αναγνωρίσετε τι κάνετε λάθος. Αν δεν καταλαβαίνει κανείς ποια είναι τ’ αγριόχορτα ανάμεσα στα άνθη, πως θα μπορέσει να τα ξεριζώσει;

Πίστη

Αν δεν πιστεύετε ότι είναι δυνατό να πετύχετε αυτό που θέλετε, μέρα νύχτα να δουλεύετε, δεν πρόκειται ποτέ να το πετύχετε.

Μερικές φορές όλη η απόσταση που μοιάζει να χωρίζει εσάς από τον στόχο σας, είναι μέσα στο μυαλό σας! Αν αφαιρούσατε αυτά τα πνευματικά εμπόδια, θα βλέπατε ότι αρκεί να απλώσετε το χέρι σας και να αρπάξετε αυτό που κυνηγάτε τόσο καιρό.

Αν όμως αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να το έχετε, θα δημιουργείτε συνεχώς δικαιολογίες και περισπασμούς. Και αυτό γιατί ασυνείδητα αισθάνεστε δυσφορία και φόβο να αποκτήσετε κάτι που δεν πιστεύετε ότι αξίζετε ή να γίνετε κάποιος που δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε.

Αν μπορούσατε να ξεφορτωθείτε τελείως τα αρνητικά «πιστεύω» από το κεφάλι σας γύρω από αυτά που μπορείτε να κάνετε ή να γίνετε, η ζωή σας θα αλλάξει την άλλη στιγμή.

Και τα τρία πράγματα που προτείνουμε εδώ είναι δύσκολα και θέλουν δουλειά και αφοσίωση.

Όμως το στρες, η δυστυχία και οι ώρες της άσκοπης περιπλάνησης από τα οποία μπορεί να σας σώσουν είναι ανεκτίμητα!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *