Skip to content

Αυτοψία στο στρατηγείο των εφημεριών/ Καρκίνοι γαστρεντερικού: εξελίξεις στη θεραπεία/ Εφαρμογή κινητού αναγνωρίζει συμπτώματα εγκεφαλικού

Αυτοψία της «Κ» στο στρατηγείο των εφημεριών

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας ξεκινούσε τη γενική εφημερία με 46 κενές κλίνες νοσηλείας σε σύνολο 632 λειτουργικών κλινών. Περισσότερες από τις μισές κλινικές είχαν 100% πληρότητα και μόνο σε μία κλινική, και συγκεκριμένα στην αγγειοχειρουργική, το ποσοστό των κενών κλινών ήταν τουλάχιστον 25%, όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Καρκίνοι γαστρεντερικού συστήματος: Όλες οι εξελίξεις στη θεραπεία

Καρκίνος παχέος εντέρου, παγκρέατος, ήπατος και χοληφόρων οδών. Tη μεγάλη πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στην αντιμετώπιση του συνόλου των κακοηθειών του γαστρεντερικού συστήματος παρουσιάζει ο κύριος Νικόλαος Κεντεποζίδης, Παθολόγος Ογκολόγος και Διευθυντής της Δ’ Ογκολογικής Κλινικής στο Metropolitan General.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Νέα «έξυπνη» εφαρμογή κινητού αναγνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού

Μία νέα εφαρμογή για “‘έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία FAST.AI, μπορεί να βοηθήσει σε πραγματικό χρόνο τους ανθρώπους και τους γύρω τους να καταλαβαίνουν αν παθαίνουν εγκεφαλικό. Χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής, η εφαρμογή, χάρη στους ειδικούς αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής μάθησης) που διαθέτει, αναγνωρίζει τα συνήθη συμπτώματα του εγκεφαλικού την ώρα που αυτό συμβαίνει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *