Skip to content

“Οι Ασφαλιστικές πρέπει να προβάλλουν το ρόλο του Συμβούλου”

Το ανεξάρτητο Agency είναι ένα πολύ δύσκολο “σπορ”, με λίγους, αλλά πετυχημένους εκπροσώπους. Ένας απο αυτούς είναι ο Περικλής Φαραός, που μετά από δύο δεκαετίες σε αποκλειστικά δίκτυα, αποφάσισε πριν απο λίγα χρόνια να φτιάξει το δικό του γραφείο.

Πρόσφατα ο κ. Φαραός, γιόρτασε ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικές επετείους: 50 χρόνια ζωής και 25 χρόνια καριέρας – τα τελευταία 4 ως επικεφαλής της My Life Partners. Το Underwriter τον επισκέφθηκε στα νέα του γραφεία και μίλησε μαζί του τη μέρα της μεγάλης γιορτής (μαζί και εγκαίνια), λίγο πριν ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες και αρχίσουν να καταφθάνουν φίλοι και συνεργάτες:

“Ξεκίνησα το 1992, παραιτήθηκα από το Πολεμικό Ναυτικό που ήμουν μόνιμος υπαξιωματικός και μπήκα στο χώρο μετά από παρότρυνση συναδέλφου. Ο μέντοράς μου ήταν ο Δούκας Παλαιολόγος, στην Ελληνοβρετανική. Ο άνθρωπος που με ενέπνευσε να αγαπήσω τον χώρο να τον δω πιο σοβαρά, πιο γρήγορα.

Στην Ελληνοβρετανική όπου ξεκίνησα, αναδείχθηκα πολύ γρήγορα στο μάνατζμεντ. Από τότε μου μπήκε το μικρόβιο του επαγγέλματος. Μου άρεσε πολύ να βρίσκω νέους ανθρώπους και συνεργάτες, να τους φέρνω στο χώρο μας και να ασχολούμαι προσωπικά μαζί τους. Πίστεψα πάρα πολύ στο θεσμό της ασφάλισης, δε θα πω στην ιδιωτική, θα πω στην ασφάλιση. Η προστασία, η αίσθηση ότι μπορείς να προλαμβάνεις κάτι, είναι πάρα πολύ σημαντική. Μέσα από όλο αυτό ένιωθα γεμάτος, πλήρης.

Μέσα σε 2 χρόνια έγινα unit manager και τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκα σαν agency manager, ενώ παράλληλα η Ελληνοβρετανική έγινε Alpha και στην συνέχεια πέρασε στον Όμιλο της AXA. Τελικά πριν από λίγα χρόνια, το 2014, αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να ξεκινήσω ένα ανεξάρτητο γραφείο.

Στην My Life Partners ασχολούμαστε με όλους του κινδύνους. Το Αυτοκίνητο κατέχει περίπου το 25% του χαρτοφυλακίου μας, το 10%-12% ανήκει στις Γενικές και τα 63% στη Ζωή.

Πιστεύω πάρα πολύ στο ηθικό στοιχείο, στη σωστή συμπεριφορά των συνεργατών, στο να εκπαιδεύσουμε στο μέτρο το δυνατό τον πολίτη ότι πρέπει να κάνει κάτι καλύτερο για τον εαυτό του. Η πώληση από μόνη της δεν δημιουργεί σχέση. Τη σχέση τη δημιουργεί η αλήθεια. Πρέπει πρώτοι εμείς να του πούμε το Α και το Ω. Επίσης, πρέπει να έχουμε υπομονή, να είμαστε πάντα εκεί δίπλα του να μην χανόμαστε ακόμη και αν δεν συνεργαστούμε εκείνη την στιγμή μαζί του.

Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέγεις σωστές συνεργασίες. Δεν ψάχνω να βρω ανθρώπους να πουλάνε, να φέρουν παραγωγή, να βγάλω χρήματα. Λεφτά δεν υποσχόμασταν ούτε κι όταν ήταν παχιές οι αγελάδες. Ψάχνω να βρω ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, να αρπάξουν την ευκαιρία έχοντας καταλάβει όμως ότι καριέρα θα κάνουν σταδιακά. Στη δουλειά μας κάνεις το καλύτερο δυνατό όλη τη μέρα και στο τέλος κοιτάς αν πέτυχες τον στόχο σου. Επικεντρώνεσαι στο να είσαι ικανοποιημένος από αυτά που έκανες όλη τη μέρα, το βράδυ που θα πας σπίτι σου. Μετά τα λεφτά σιγά σιγά έρχονται μόνα τους.

Η δυσκολία στο όλο εγχείρημα δεν είναι αυτό όμως. Η δυσκολία κρύβεται στο «επιχειρείν». Το «επιχειρείν», είναι άλλος κόσμος, πιο δύσβατος, πιο μεγάλος. Πριν υπήρχε η ταμπέλα. Ο άλλος ήξερε ότι έμπαινε στην εκάστοτε πολυεθνική που εκπροσωπούσες. Όταν αυτό παύει να υπάρχει έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, πρέπει να επενδύσεις σε αυτόν και να τον “σηκώσεις” όσο πιο ψηλά γίνεται. Εμείς καταφέραμε να τον “σηκώσουμε” εκεί που του αξίζει. Στην τελική, αν εμείς δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, οι εταιρείες δεν έχουν να μας δώσουν κάτι.

Έχουμε γραφεία στην Σαλαμίνα, στην Αίγινα, στο Κιάτο και έχουμε αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες στη Νάξο, τελευταία στην Κόρινθο και εδώ και 2 μήνες στην Πάτρα. Οι συνεργάτες όλοι μαζί είμαστε 26 και μαζί με την ομάδα υποστήριξης είμαστε πάνω 30 οικογένειες όλοι μαζί.

Ο στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε σωστά, γιατί πιστεύουμε πάρα πολύ στο μέλλον του επαγγέλματος. Δεν είναι εύκολο να δεις που θα πάει όλο αυτό, που θα πάει το κράτος, οι ασφαλιστικές, η αγορά μας, γι’ αυτό ασχολούμαστε με την αυτοβελτίωση μας, ένα από τα λίγα πράγματα για το οποίο ο μόνος ρυθμιστής είσαι εσύ. Πιστεύω πάντως ότι οι ασφαλιστικές θα πρέπει να προβάλουν περισσότερο το επάγγελμα και το ρόλο του ασφαλιστικού συμβούλου.

Το εγχείρημα πέτυχε. Δεν έχω μετανιώσει. Οι αποφάσεις παίρνονται μετά από πολλή σκέψη, και είναι μονόδρομος η επιτυχημένη υλοποίηση τους. Σήμερα κάνουμε τις βραβεύσεις της χρονιάς, γιορτάζουμε και την ανακαίνιση των γραφείων μας. Έχω μεγαλώσει εδώ στο Περιστέρι, είμαι δεμένος και με τη γειτονιά και με το γραφείο, κλείνω και 25 χρόνια στο επάγγελμα και έχω και τα γενέθλιά μου σε λίγες μέρες. Είμαι πολλαπλά συγκινημένος. Θα έρθει κόσμος, οι οικογένειες μας φίλοι, συνεργάτες, και στελέχη ασφαλιστικών εταιριών.

Για μένα το πιο σημαντικό επίτευγμα κάποιου είναι να καταφέρει να αγαπήσει αυτό που κάνει και να το υπηρετήσει με ήθος και συνέπεια. Εάν αυτό το καταφέρεις τότε σίγουρα είσαι επιτυχημένος. Στο δικό μας το επάγγελμα το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας κρύβεται στην πρώτη γνωριμία, στα πρώτα αυτά λεπτά που θα καταφέρεις να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και με πραγματικό ενδιαφέρον, τον κάνεις να σου μιλήσει, να σε εμπιστευτεί, να σε ακούσει. Η καθημερινή γνωριμία, η ομιλία και συνεύρεση με ανθρώπους σε κάνουν να νιώθεις πλήρης και να πορεύεσαι με ένα τεράστιο χαμόγελο στο τέλος της ημέρας”.

(Κεντρική φωτο: μέρα εκπαίδευσης στη My Life Partners. Πλάι: Δεξιά ο Περικλής Φαραό με Συνεργάτη του. Κάτω: όλη η ομάδα στη γιορτή των εγκαινίων)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *