Aύξηση στην ασφαλιστική ζήτηση προβλέπει η Swiss Re

20 Σεπτεμβρίου 2021

Έκθεση Swiss Re:  Στα 4,3 τρισ. δολάρια τα ασφάλιστρα στους κλάδους περιουσίας - ατυχημάτων μέχρι το 2040

Θεμελιώδεις αλλαγές αναμένονται στο ασφαλιστικό τοπίο έως και το 2040, με τις κυριότερες να αφορούν στην ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων.

Αυτό προκύπτει από την πιο πρόσφατη έκθεση της Swiss Re, με βάση την οποία φαίνεται πως μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια θα αυξηθεί η ασφαλιστική ζήτηση και ο τζίρος των ασφαλίστρων.

Ως αποτέλεσμα των μεταβαλλόμενων συνθηκών, η Swiss Re προβλέπει ότι τα παγκόσμια ασφάλιστρα στους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων θα υπερδιπλασιαστούν από 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2040, με την ασφάλιση ακινήτων να γίνεται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη γραμμή και η ασφάλιση αυτοκινήτων να παραμένει η μεγαλύτερη αγορά.

«Με το βάρος του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου να μετατοπίζεται από την ασφάλιση αυτοκινήτων σε γραμμές υψηλότερου κινδύνου, μοιραία οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις στους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων θα γίνουν γίνουν πιο ευάλωτες. Ταυτόχρονα, τα μοντέλα που αναλύουν τον κίνδυνο θα γίνουν πιο περίπλοκα, γεγονός που θα οδηγήσει σε υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και αυξημένη ζήτηση για αντασφάλιση. Σε αυτό το θεμελιωδώς διαφορετικό περιβάλλον κινδύνου, οι αντασφαλιστές θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο να μπορέσουν να συνεχίσουν να ασφαλίζονται οι διάφοροι κίνδυνοι», δήλωσε ο επικεφαλής της Global Re's Global Reinsurance, Τζιανφράνκο Λοτ, σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την Swiss Re, η οικονομική ανάπτυξη θα συμβάλει στο 75% των νέων ασφαλίστρων ακινήτων τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Επιπλέον, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή αναμένεται να προκαλέσουν αύξηση κατά 22% των παγκόσμιων ασφαλίστρων ιδιοκτησίας καθώς οι φυσικές καταστροφές αυξάνονται σε συχνότητα και σοβαρότητα.

Σημειώνοντας τον βασικό ρόλο που θα παίξει η κλιματική αλλαγή στον ασφαλιστικό κλάδο, ο Τζερόμ Χαεγκέλι, παγκόσμιος επικεφαλής οικονομολόγος στην Swiss Re, δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση: «Η προώθηση των συνθηκών για μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα σημαντική εν όψει της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για την παγκόσμια οικονομία. Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα επιτρέπει στην κοινωνία να διαχειρίζεται και να απορροφά μελλοντικούς κινδύνους, πρέπει να κάνουμε τους κινδύνους και τις ευκαιρίες ποσοτικοποιήσιμες. Το έργο μας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με τους οποίους μοιραζόμαστε τον στόχο να κάνουμε ασφαλίσιμη την οικονομική ανάπτυξη».

Οι γραμμές ασφάλισης αστικής ευθύνης θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση 4,7% στα ασφάλιστρα λόγω του πληθωρισμού, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου οι μεγάλες αποφάσεις και οι διακανονισμοί γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι. Συνολικά, η Swiss Re σημείωσε ότι τα παγκόσμια ασφάλιστρα αστικής ευθύνης αναμένεται να τριπλασιαστουν έως το 2040 στα 583 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 13% του συνόλου των επιχειρήσεων περιουσίας και ατυχημάτων.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Interamerican της υγείας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και εκστρατεία για τον διαβήτη

Με εστίαση στους πλέον ευαίσθητους τομείς αναγκών της δημόσιας υγείας και έμφαση στην πρόληψη, η INTERAMERICAN συνεχίζει να υποστηρίζει στην...

Close