Sfakianakis Insurance Brokers: Σταθερή δύναμη εδώ και δύο δεκαετίες

21 Ιουνίου 2018

Ο Παναγιώτης Ανωγιάτης, Γενικός Διευθυντής της  Sfakianakis Insurance Brokers, παρουσιάζει την μεσιτική εταιρεία στους αναγνώστες του Underwriter

Συνέντευξη στον Κοσμά Ζακυνθινό
kosmas@underwriter.gr

Λίγο πριν τη συμπλήρωση της 2ης δεκαετίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, η Sfakianakis Insurance Brokers καταφέρνει παρά τις πιέσεις της αγοράς, να εμφανίζεται αισιόδοξη για το εγγύς μέλλον. Όπως εξηγεί στο Underwriter.gr o κ. Παναγιώτης Ανωγιάτης, Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης, με στοχευμένες δράσεις και ανεπτυγμένη ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή, το 2018 θα εμφανίσει θετικό πρόσημο ανάπτυξης…

Η Sfakianakis Insurance Brokers δραστηριοποιείται κατά βάση στον κλάδο αυτοκινήτου. Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση και σε άλλες κατηγορίες;

Η Sfakianakis Insurance Brokers δραστηριοποιείται στους περισσότερους κλάδους ασφάλισης με τον κλάδο αυτοκινήτου να αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά όχι το αποκλειστικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας. Η επιχείρηση διαθέτει ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρτοφυλάκιο κινδύνων στους κλάδους περιουσίας, μεταφορών, ευθυνών, ζωής - υγείας, ομαδικών ασφαλίσεων και ατυχημάτων.
Η εταιρεία, που αποτελεί μέλος του Ομίλου Εταιριών Σφακιανάκη, δραστηριοποιείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από το 1999, λειτουργώντας ως ανεξάρτητη Εταιρία Μεσιτείας Ασφαλίσεων (Insurance Broker) και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα μέλη του Συνδέσμου Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.).
Η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία μας στηρίζεται στην τεχνογνωσία και πολύχρονη εμπειρία των στελεχών μας, καθώς και στην εξειδίκευση μας στην παροχή ολοκληρωμένων συμβουλευτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Ποιος είναι ο όγκος του δικτύου; Απευθύνεστε και σε πελατολόγιο εκτός Ομίλου;

Η Sfakianakis Insurance Brokers εκτός των εργασιών οι οποίες πραγματοποιούνται με τη δική της απευθείας διαμεσολάβηση, δραστηριοποιείται μέσω δικτύου πωλήσεων το οποίο απαρτίζεται από τα καταστήματα – εκθέσεις της Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, το επίσημο Δίκτυο διανομέων SUZUKI καθώς και από Ανεξάρτητους Συνεργάτες – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Συνεπώς η εταιρεία υποστηρίζει κάθε πελάτη ανεξάρτητα από το πιο κανάλι – δίκτυο διανομής προέρχεται. Τα σημεία πώλησης ανέρχονται σε 147 συνολικά.

Πώς λειτουργεί η ασφαλιστική διαμεσολάβηση όταν πηγαίνει παράλληλα με τον κλάδο αυτοκινήτου;

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ανεξάρτητα από το ποιος την ασκεί πρέπει, ως δραστηριότητα, να υλοποιείται εντός των κανόνων που έχουν θεσπιστεί και αφορούν στο σύνολό της.
Στο πλαίσιο αυτό η Sfakianakis Insurance Brokers και το δίκτυο πωλήσεων της διαθέτει και υποστηρίζει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και διαδικασίες έτσι ώστε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως δραστηριότητα να έχει ουσιαστική αξία στην απόφαση και τελική επιλογή του πελάτη – ασφαλισμένου.

Τι έχει δείξει η εμπειρία των ετών της οικονομικής κρίσης; Ο κόσμος συνήθως επιλέγει ένα απλό συμβόλαιο ή φροντίζει το αυτοκίνητό σε μεγαλύτερο φάσμα κάλυψης, όπως π.χ. κλοπής, πυρκαγιάς, κ.α.;

Η εμπειρία στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έχει δείξει ότι ο καταναλωτής στην αγορά του αυτοκινήτου επιθυμεί την ουσιαστική κάλυψη του αυτοκινήτου του, δηλαδή ένα όσο το δυνατό πληρέστερο συμβόλαιο (από άποψη καλύψεων) με ένα λογικό ασφάλιστρο. Βεβαίως, αυτή η επιλογή απομακρύνεται με την πάροδο του χρόνου κάτι το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα μόνο με την οικονομική κρίση.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για μεταστροφή του κλίματος και ανάπτυξη της αγοράς. Ποια η θέση της Sfakianakis Insurance Brokers στο πλαίσιο αυτό και ποια τα σχέδια της για το εγγύς μέλλον;

Το 2018 έχει ξεκινήσει θετικά, γεγονός που ενθαρρύνει την προσπάθεια μας για αύξηση των εργασιών μας. Η Sfakianakis Insurance Brokers στο πλαίσιο αυτό ακολουθεί ένα σχεδιασμό ο οποίος συνοπτικά εστιάζει στην κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών του κάθε πελάτη, οι οποίες υποστηρίζονται από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προϊόντων και υπηρεσιών.
Πιο απλά συνεχίζουμε σχεδιάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες με σκοπό την ικανοποίηση του πελάτη μας.

(Κεντρική φωτό: Παναγιώτης Ανωγιάτης, Γενικός Διευθυντής της  Sfakianakis Insurance Brokers)

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
AXA & Allianz : στον πυρετό των διεθνών εξαγορών

«Κοσμογονικές» χαρακτηρίζονται από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα οι αλλαγές που διενεργούνται στον παγκόσμιο ασφαλιστικό χάρτη καθώς η «αγορά» επανατοποθετούμενη στα...

Close