Skip to content

Μακροπρόθεσμη στρατηγική και πανευρωπαϊκή εξάπλωση οι στόχοι του νέου μετόχου της Εθνικής

Τζον Κάλαμος, ιδρυτής & Global CFO, Calamos Investments

Ένα δις  ευρώ ασφάλιστρα θα διαχειρίζεται η ΕΧΙΝ από εδώ και στο εξής στην Ελλάδα, μετά και την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής  – έχει προηγηθεί φυσικά η εξαγορά του 50%  της AIG Greece (διαβάστε εδώ περισσότερα για την Exin).

Το τίμημα των 718 εκ ευρώ κατατάσσει τη συμφωνία στις υψηλότερες των τελευταίων ετών στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ) ενώ φυσικά ισχυροποιεί σημαντικά και την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συμφωνία εγκρίνεται σήμερα από την Γενική Συνέλευση των μετόχων ενώ επόμενο βήμα είναι η έγκριση από την Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση, θα περάσει αρκετό διάστημα (στην περίπτωση Αγροτικής – Ergo πήρε δύο χρόνια), πριν δίκτυο και εργαζόμενοι “νοιώσουν” την παρουσία του νέου μετόχου στην εργασιακή τους καθημερινότητα.

“Θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα όχι να βγάλουμε λεφτά έξω” δήλωσε ο Ματ Φέρφιλντ, ιδρυτής και co – CEO Exin Partners

Η κοινοπραξία EXIN, η οποία εξαγόρασε την Εθνική, ιδρύθηκε φέτος και αποτελείται από την ολλανδική επενδυτική EXIN και την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Calamos Investments, με ιδρυτή τον ελληνοαμερικανό Τζον Κάλαμο. Η ΕΧΙΝ στοχεύει να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω στις αγορές αντασφαλίσεων και ασφαλειών ζωής στην Ευρώπη ενώ “κοιτά” και προς άλλους κλάδους όπως η αγορά ακινήτων, οι τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

 

al
“Ξέρουμε την ασφαλιστική αγορά και ξέρουμε την Ελλάδα. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές  και ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε” διαβεβαίωσε από την πλευρά της Calamos ο (επίσης ελληνοαμερικανός) CEO Τζον Κουδούνις

Ο νέος μέτοχος αναμένεται να συνεισφέρει πολύτιμο know how στην αναβάθμιση υπηρεσιών και διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα  – underwriting, τεχνικές υπηρεσίες, ψηφιακή αναδιάρθρωση.

Η εμπλοκή της Calamos Investments έγινε ως γνωστόν και με την ευλογία του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου και αναμένεται να δώσει ώθηση σε ευρύτερη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα αμερικανών αλλά και ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

1 Comment

  1. Avatar

    Αμερικανικός Αέρας στα πανιά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Να δούμε τώρα πως θα αντιδράσουν κάποιοι υπάλληλοι της…που ένιωθαν και δήλωναν δημόσιοι υπάλληλοι.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *