Skip to content

“Οι φοροαπαλλαγές είναι κίνητρο για ιδιωτική ασφάλιση”

“Ο κόσμος έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για Ζωή και Υγεία, λένε ναι, το θέλω, γιατί ξέρουν ότι ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά συχνά λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε με διεξοδική ανάλυση αναγκών να προσφέρουμε στον πελάτη τα πιο κατάλληλα προγράμματα και προϊόντα, ώστε να μην κλυδωνίζεται η οικογένεια από το κόστος”
της Βάσως Βεγίρη
Την παροχή φορολογικών κινήτρων “βλέπει” ως κύριο μέσο ανόδου του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα του 2017, μετά από επτά τουλάχιστον χρόνια ύφεσης και κλιμακούμενης απαξίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, η μεσίτρια ασφαλίσεων, κα. Ευθυμία Κώνστα, από το Αγρίνιο.
Αν και – όπως μας τονίζει – θέλει να είναι αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας και του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης για το 2017, εκτιμά ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, με άγνωστες – λόγω και των οικονομικοπολιτικών εκκρεμοτήτων της χώρας – εξελίξεις. Γι’ αυτό ακριβώς και εκτιμά ότι για να πάει μπροστά ο κλάδος πρέπει να δοθούν από πλευράς πολιτείας φοροαπαλλαγές προς τόνωση της ιδιωτικής ασφάλισης:Όσο φθίνει η κοινωνική ασφάλιση, τόσο πρέπει να ανεβαίνει η ιδιωτική ασφάλιση, πρέπει να δοθούν φοροαπαλλαγές ως κίνητρα στους ασφαλισμένους, φοροαπαλλαγές σε όσους κάνουν συμβόλαια Υγείας κ.ο.κ.”.
Προερχόμενη η ίδια από κλάδους Ζωής και Υγείας από το 1991, αρχικά ως ασφαλιστική πράκτορας και συντονίστρια, δραστηριοποιείται ως μεσίτρια την τελευταία διετία. Ακολούθησε και η ίδια την τάση στροφής προς το αυτοκίνητο αλλά για το 2017 ευελπιστεί και προσβλέπει σε αύξηση του κλάδου Υγείας, στον οποίον βλέπει το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς, έκδηλα ικανοποιημένη για την εξελισσόμενη τάση επιστροφής-ανάκαμψης του:
“Ο κόσμος έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για Ζωή και Υγεία, αλλά συχνά λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί. Λένε ναι, το θέλω, γιατί ξέρουν ότι ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη στα δημόσια νοσοκομεία. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε με διεξοδική ανάλυση αναγκών του πελάτη να του προσφέρουμε τα πιο κατάλληλα προγράμματα και προϊόντα, ώστε να μην κλυδωνίζεται η οικογένεια από το κόστος”, σημειώνει σχετικά η συνομιλήτριά μας.
Όσον αφορά δε τις σχέσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες, “στην επαρχία εμάς μας έχουν το ίδιο με τους πράκτορες, η διαφοροποίηση είναι στην Αθήνα, όπου λειτουργούν οι μεγάλες μεσιτικές εταιρείες. Οι εταιρείες όλες θέλουν παραγωγή-νούμερα όσο και να λένε “ναι στον άνθρωπο”.  Για τις εποπτικές αρχές εκτιμά ότι κάνουν προσπάθειες, όπως και πολλά σεμινάρια μέσω ίντερνετ, αλλά ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και πρέπει να υπάρξει πιο συστηματικός έλεγχος έγκαιρα, ώστε να μη φτάνει η αγορά στο σημείο να κλείνουν εταιρείες.

Σε τοπικό επίπεδο, στο μεταξύ, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη, σύμφωνα με την κα.Κώνστα, προσπάθεια συσπείρωσης ομάδας επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου για τη δημιουργία συλλόγου-σωματείου διαμεσολαβητών Αιτωλοακαρνανίας ή/και Δυτικής Ελλάδος σε πιο ευρύτερη κλίμακα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *