Έκτακτο: Νέος παίκτης για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής

12 Φεβρουαρίου 2018

Η υπάρχουσα συμφωνία ενδεχομένως να ακυρωθεί.

Πριν από λίγη ώρα το Reuters επιβεβαίωσε ότι ο κινεζικός όμιλος Rongfeng Holding ενδιαφέρεται να πάρει τη θέση των Calamos Family Partners- Exin Group και να αγοράσει αυτός το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Rongfeng Holding ασχολείται κυρίως με real estate, έχει έδρα την Κίνα και δραστηριοποιείται κυρίως στο Πεκίνο.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Για το background της υπόθεσης και τη σύγκρουση μεταξύ των Exin και Calamos Partners, την οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα πληροφορήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και που μάλλον οδηγεί σε ναυάγιο την αρχική συμφωνία διαβάστε εδώ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Έκτακτο: Νέος παίκτης για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής

  1. Τι θα μπορούσαν να πουν οι Ασφαλιστές στους πελάτες τους όταν βλέπουν και διαβάζουν παρόμοια δημοσιεύματα για την πώληση της 1ης Ασφαλιστικής Εταιρείας στη χώρα μας, με την εγγύηση της αρμόδιας Εποπτικής Αρχής?
    Συνήθως, μια ασφαλιστική εταιρεία αγοράζεται από ή συγχωνεύεται με κάποια άλλη ασφαλσιτική εταιρεία παρόμοιας ή μεγαλύτερης αξιοπιστίας ώστε να υπάρχει συνέχεια του χαρτοφυλακίου της. Δηλαδή, πέρα από την όποια ικανοποίηση των Μετόχων σε μια τέτοια διαδικασία, πρέπει να διασφαλίζεται η «ασφάλεια» και προστασία των Ασφαλισμένων Καταναλωτών,
    Στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε κάτΙ διαφορετικό, που μοιραία δημιουργεί ερωτηματικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Eurolife: Σύναψη συμβολαίου ακόμη και από το κινητό

Εφαρμογή για την «επιτόπου» έκδοση συμβολαίου από τον Διαμεσολαβητή παρουσίασε η Eurolife στους Συνεργάτες της. Σε περίπτωση εξόφλησης, καταβάλλεται αυτόματα...

Close