Βελτίωση κερδοφορίας για τις 700 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα το 2017

19 Δεκεμβρίου 2018

Βελτίωση της κερδοφορίας σημείωσαν οι 700 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα το 2017 σύμφωνα με την ειδική μελέτη που διενήργησε η ICAP στο πλαίσιο της έκδοσης «Business Leaders in Greece»

Η 11η επιχειρηματική έκδοση «Business Leaders in Greece» περιλαμβάνει τις Εταιρείες και Ομίλους Πρωταθλητές Κερδών της Ελλάδας για το 2017 και παρουσιάζει αναλυτικά, τα πιο πετυχημένα Success Stories της Ελληνικής Αγοράς. Επιπλέον, διαθέτει επίκαιρη και πλούσια αρθρογραφία Επιφανών Λειτουργών και Στελεχών.

Η έκδοση αυτή, την οποία η ICAP έχει καταστήσει ετήσιο θεσμό και σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις αξίες της ICAP, που την καθοδηγούν να προάγει και να μοιράζεται τη γνώση, να αγκαλιάζει και να προωθεί τις νέες ιδέες και να είναι κοντά στους πελάτες της.

H διάθεση της έκδοσης πραγματοποιήθηκε δωρεάν στις Εταιρείες και Ομίλους που συμπεριλαμβάνονται στην ύλη της Έκδοσης, στις Εκδηλώσεις και τα Συνέδρια που διοργανώνει ή συμμετάσχει η ICAP καθώς και σε επιλεγμένα Επιμελητήρια, Τράπεζες και Ακαδημαϊκά ιδρύματα (δείτε εδώ τη λίστα διανομής).

Αντίτυπα μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν, από τα Γραφεία του ομίλου εταιρειών ICAP (δείτε εδώ τα στοιχεία Επικοινωνίας).

Δείτε εδώ την πλήρη μελέτη της Έκδοσης (σε επεξεργάσιμο κείμενο).

Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά:

«Μετά από μια μακροχρόνια περίοδο ύφεσης, η ελληνική οικονομία κινήθηκε σε ανοδική τροχιά το 2017, καθώς το ΑΕΠ της χώρας κατέγραψε χαμηλούς μεν, αλλά θετικούς ρυθμούς μεταβολής, τάση η οποία συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η βελτίωση της οικονομίας αποτυπώθηκε όχι μόνο στα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας, αλλά και στις επιδόσεις των επιχειρήσεων κατά το χρόνο αυτό. Πράγματι, με βάση τους ισολογισμούς του έτους 2017, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες βελτίωσαν σημαντικά τα αποτελέσματά τους, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας τους, ενώ παράλληλα θετική ήταν και η εξέλιξη τόσο των συνολικών τους πωλήσεων όσο και των ιδίων κεφαλαίων.

Ειδικότερα, τα συνολικά κέρδη EBITDA των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών αυξήθηκαν κατά 15% και διαμορφώθηκαν στο ποσό των €12,8 δις. Τα συνολικά προ φόρου κέρδη διευρύνθηκαν εντυπωσιακά, κατά 26%, ανερχόμενα σε €7,2 δις, μέγεθος που υπερκαλύπτει το αντίστοιχο τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των ελληνικών εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς για το 2017.

Η εξέλιξη της κερδοφορίας των εταιρειών της έκδοσης, διαχρονικά, αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλο επίτευγμα, εάν ληφθεί υπόψη το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτούργησε ο εταιρικός τομέας τα τελευταία έτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι, 92 από τις εταιρείες της παρούσας κατάταξης διακρίνονται ανελλιπώς ως "Business Leaders in Greece", από το 2008 έως και το 2017, επομένως δικαίως χαρακτηρίζονται ως οι «πρωταθλητές» των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.

Συνεπώς, οι κορυφαίες αυτές επιχειρήσεις είναι άξιες συγχαρητηρίων, αφού με την επίμονη και συστηματική προσπάθειά τους συνεχίζουν να καταγράφουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Σίγουρα, η επάνοδος της οικονομίας με χαμηλούς, αλλά θετικούς ρυθμούς μεταβολής ευνόησε τον επιχειρηματικό τομέα. Επιτακτική λοιπόν είναι η ανάγκη για τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επικράτηση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, προκειμένου η ελληνική οικονομία να προσελκύσει επενδύσεις και να θέσει τις βάσεις για ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον.»

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ο φόβος των ασφαλιστικών και των άτακτων συνεργατών τους από το 2021: IFRS 17

Όπως είναι η αγορά σήμερα, τα IFRS 17 θα φανερώσουν τα "σκουπίδια κάτω από το χαλί" αν δεν φροντίσουν οι...

Close