ΕΕΑ: Να υποβάλλουν το συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές»

26 Ιουλίου 2017

Μεγάλος αριθμός ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν έχει προσκομίσει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας επικαιροποιημένο το συμβόλαιο αστικής ευθύνης επαγγέλματος όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατο έλεγχο.

Το εύρημα αυτό, δείχνει ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι απέναντι στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους η ύπαρξη του σχετικού συμβολαίου.

Το Ε.Ε.Α. καλεί όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να εξετάσουν προσεκτικά τα έγγραφα που έχουν καταθέσει στο Επιμελητήριο και να βεβαιωθούν ότι έχουν υποβάλλει το επικαιροποιημένο για το 2017 συμβόλαιο αστικής ευθύνης.

Εάν διαπιστώσουν ότι δεν το έχουν καταθέσει τότε να σπεύσουν να το υποβάλλουν προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες που προβλέπονται από την νομοθεσία και δεν επιτρέπουν την ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους.

Η  ύπαρξη συμβολαίου Αστικής Ευθύνης πέραν της υποχρεωτικότητας είναι και ουσιαστικό στοιχείο για τον κάθε διαμεσολαβούντα. Αποτελεί εχέγγυο για το επάγγελμα, την σωστή λειτουργία του και διασφαλίζει τον καθένα που το διαθέτει.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Μεγάλη έρευνα της NN Hellas για την υγεία των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης

 Η NN Hellas πραγματοποίησε μία έρευνα με κεντρικό θέμα τις καθημερινές συνήθειες των Ελλήνων και τον τρόπο διαχείρισης τους στα...

Close