Εκπληκτικό: Drones-Ασθενοφόρα σώζουν ζωές

5 Οκτωβρίου 2015

Το ότι τα drones, τα μικροσκοπικά ελικοπτεράκια με τις ενσωματωμένες κάμερες για τα οποία συχνά ακούμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ, θα έχουν εφαρμογές στην ασφάλιση, το ξέραμε. Ξέραμε επίσης ότι η δουλειά που θα κάνουν είναι να φτάνουν μέσα σε λίγα λεπτά στο χώρο του συμβάντος, να βιντεοσκοπούν τα πάντα και να στέλνουν άμεσα πληροφορίες στην ασφαλιστική.

Screen shot 2015-10-01 at 10.49.09 PMΤο ότι θα έβγαιναν όμως και drones - "ασθενοφόρα", αυτό δεν το ξέραμε. Πιο συγκεκριμένα, drones που θα μεταφέρουν σε λίγα λεπτά απινιδωτές, μάσκες οξυγόνου και ενέσεις ινσουλίνης, θα πετούν με 100 χλμ την ώρα και θα σώζουν, στην κυριολεξία, ζωές, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την ανθρωπότητα και που δεν είχε κανείς φανταστεί.

Η αρχή έχει ήδη γίνει, χάρη στον 23χρονο Ολλανδό μηχανικό που τα σχεδίασε και αν όλα πάνε καλά και δοθούν στο εμπόριο, οι πιθανότητες επιβίωσης απο καρδιακή ανακοπή θα αυξηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, από 8% σε 80%.

Με έξι προπέλες, οι "ιπτάμενες ιατρικές τσάντες"  που κατασκεύασε ο 23 χρονος Alec Momont είναι φτιαγμένες από ίνες άνθρακα και κοστίζουν περίπου 22.000 δολάρια η κάθε μια.

Δείτε το βίντεο που αναπαραστά ένα περιστατικό αλλά και τον ίδιο τον εφευρέτη να μιλά:

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Εκπληκτικό: Drones-Ασθενοφόρα σώζουν ζωές

  1. Ο/Η Pantelis Tzotzos λέει:

    technology is by uor side when we use it properly!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
17o Hydra Meeting

300 περίπου ασφαλιστές και αντασφαλιστές από την Ελλάδα και μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού συμμετείχαν φέτος στο Hydra Meeting που...

Close