Μόνο το 8% των ανθρώπων πετυχαίνει τους στόχους του

5 Ιουνίου 2019

Στο 7ο Συνέδριο των ΠΣΣΑΣ - Gama Hellas (31/5/19 Μέγαρο Μουσικής) ο ψυχίατρος Νίκος Γκούβας και η NLP Trainer Σοφία Θωμαΐδου μίλησαν για τις λεπτές ισορροπίες που συνθέτουν την τέχνη της ηγεσίας στα σημερινά απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα.

του Νίκου Εμμανουήλ

Το συνειδητό θέτει τους στόχους, αλλά το ασυνείδητο τους πραγματοποιεί

Ο κάθε στόχος πρέπει να είναι «s.m.a.r.t.» δηλαδή, specific=συγκεκριμένος - measurable=μετρήσιμος - achievable=επιτεύξιμος - relevant=ρεαλιστικός - time bound=χρονικά προσδιορισμένος, σύμφωνα με την κα. Σοφία Θωμαΐδου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό από το American Board of NLP, της οποίας η ομιλία είχε θέμα τη «Δημιουργία Έξυπνων Στόχων».

Αξιοποιώντας θεωρίες και τεχνικές από διάφορα πεδία μεταξύ των οποίων η ψυχολογία, η φιλοσοφία, η επικοινωνία, τα μαθηματικά και η επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός εξετάζει το πώς σκεφτόμαστε, τι λέμε και πώς συμπεριφερόμαστε, με στόχο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τους γύρω μας και έτσι να βρούμε τον τρόπο να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βάζουμε στόχους, αλλά να μην τους πετυχαίνουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να πετυχαίνουν στη ζωή τους ό,τι και αν επιδιώκουν. Όπως είναι εξίσου φυσιολογικό, να θέτουμε ένα στόχο και να θέλουμε τόσο πολύ να πραγματοποιηθεί που να νιώθουμε μέσα μας όλη την απαιτούμενη κινητοποίηση για να τον υλοποιήσουμε.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, μόλις το 8% των ανθρώπων πετυχαίνουν τους στόχους τους. Η επίτευξη ενός στόχου συμβαίνει όταν γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου μιας και το συνειδητό είναι αυτό που θέτει τους στόχους, ενώ το ασυνείδητο εκείνο που τους πραγματοποιεί και αυτή ακριβώς τη γεφύρωση προσπαθεί να επιτύχει ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός. Το πρώτο βήμα είναι ο ορισμός του στόχου γρήγορα και άμεσα και ακολουθεί η δημιουργία εποικοδομητικών συνηθειών, οι οποίες συμβάλλουν στην επίτευξή του.

«Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας και μπορούμε να τη σχεδιάσουμε όπως ακριβώς τη θέλουμε, αρκεί να ξέρουμε πώς», εξήγησε η κα. Σοφία Θωμαΐδου.

Οι «καταδικασμένοι να πετύχουν» στόχοι χαρακτηρίζονται από την εσωτερική «ένταση» που νιώθει κάποιος για την επίτευξή τους, από την «ενδυνάμωση» δηλαδή πίστη στις ικανότητές του και ότι ρεαλιστικά μπορεί να τα καταφέρει, από «δράση», ορίζοντας δηλαδή τα ακριβή βήματα που θα ακολουθήσει και από «αξία», με άλλα λόγια, από την απάντηση στο «γιατί είναι σημαντικό για μένα να τον πετύχω». Φυσικά, στην πορεία απαιτείται να δείξει ευελιξία και να αναπροσαρμόζει -όσες φορές και αν χρειαστεί- τις κινήσεις του εάν βλέπει ότι δεν τον οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς επίσης, να διακατέχεται από «ψυχολογία υπεροχής» χωρίς να επιτρέπει στον εαυτό του να λυγίζει και να χάνει την πίστη του σε αυτόν.

Μόνο έτσι θα δημιουργήσει τη Δύναμη και την απαραίτητη θετική ενέργεια σε ασυνείδητο επίπεδο, τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία και έτσι όταν η «Τύχη» θα του χτυπήσει την πόρτα, θα είναι έτοιμος. Άλλωστε, όπως εξήγησε η κα. Θωμαΐδου, η λεγόμενη τύχη δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη χρονική στιγμή που ο προγραμματισμός και η προετοιμασία συναντούν την ευκαιρία, άρα και πάλι, το βάρος της ευθύνης πέφτει σε εμάς τους ίδιους. Εμείς πρέπει να έχουμε προγραμματίσει - χτίσει αυτά τα βήματα που θα μας φέρουν κοντά σε ένα στόχο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα αυτοβοήθειας, Τόνι Ρόμπινς, «ο μόνος λόγος που δεν έχουμε αυτό που επιθυμούμε στη ζωή είναι όλοι οι άλλοι λόγοι που δημιουργούμε μόνοι μας, που στο τέλος φτιάχνουν "το λόγο" εξ αιτίας του οποίου δεν μπορούμε να το έχουμε»!

Όταν ο ηγέτης δεν μπορεί να μεταφέρει όραμα, αναλώνεται σε ασήμαντα 

«Ο ασφαλιστικός χώρος έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται ανθρώπους», αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ηγέτης μιας ομάδας να είναι σε θέση να μετράει τη δυναμική της, ώστε να μπορεί να την αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Αντιμετώπιση Προβλημάτων στην Καθημερινότητα ενός Ηγέτη» ο κ. Νίκος Γκούβας, Ψυχίατρος – Πρόεδρος κλάδου Πληροφορικής και καινοτόμων τεχνολογιών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και CEO της Melapus.

Πρόκειται για startup εταιρεία, η οποία δημιούργησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα Melapus.com που έδωσε στους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση ανά πάσα ώρα και στιγμή σε έναν αξιόπιστο επιστήμονα - μέλος της ομάδας της Melapus, ώστε να ζητήσουν τη βοήθειά του ανώνυμα σε οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

«Αυτό που αντιμετωπίζετε όλοι κάθε μέρα είναι πόλεμος. Ο σωστός ηγέτης πρέπει να σκέφτεται πρώτα από τους άλλους και να βλέπει πιο μακριά από εκείνους», ανέφερε ο κ. Γκούβας εξηγώντας πως όταν ένας ηγέτης δεν μπορεί να μεταφέρει το όραμά του στην ομάδα του, ο ρόλος του αυτομάτως υποβιβάζεται και αναλώνεται σε δευτερευούσης σημασίας πράγματα τη στιγμή που οι ομάδες πρέπει να έχουν πολύ ξεκάθαρους ρόλους, ώστε να μη χάνεται η ουσία και κατ’ επέκταση οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Είτε μεταξύ ομάδων είτε μεταξύ επαγγελματιών- καταναλωτών οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που κάνουν πάντα τη διαφορά και φέρνουν αποτελέσματα. Έτσι ο μεν καταναλωτής θα πρέπει να ξέρει πως μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να απευθυνθεί στον ασφαλιστή του, νιώθοντας την απαιτούμενη ασφάλεια και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και ότι δεν αντιμετωπίζεται ως πελάτης, αλλά σαν άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια, ο δε συνεργάτης, να μη νιώθει την επιθυμία να αποδομήσει τον ηγέτη της ομάδας του, όπως ένας έφηβος τους γονείς του, αλλά να νιώθει ότι έχει να πάρει ωφέλιμα πράγματα από εκείνον.  

Για να γίνει, όμως, αυτό «πρέπει όλοι να ξέρουμε γιατί δουλεύουμε», άρα να παίρνουμε προηγουμένως τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι να δώσουμε στον εαυτό μας μια ξεκάθαρη απάντηση - αυτή η απάντηση είναι που δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αντλήσει από μέσα του την απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά του και να πετύχει τους στόχους του.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

3 απαντήσεις στο Μόνο το 8% των ανθρώπων πετυχαίνει τους στόχους του

  1. […] Διαβάστε εδώ: Μόνο το 8% των ανθρώπων πετυχαίνει τους στόχους του […]

  2. […] Νίκος Γκούβας Ψυχίατρος και Σοφία Θωμαΐδου Certified NLP Trainer (διαβάστε: Μόνο το 8% των ανθρώπων πετυχαίνει τους στόχους του) […]

  3. Ο/Η ΛΟΥΛΑΔΑΚΗ Κατερινα λέει:

    Γιατρέ τέλειο άκουσα να ψιθυρίζουν για σας ότι είστε καλός. ..θα συμφωνήσω γιατί εσυς πρώτα με βοηθήσατε να μπω στο μονοπάτι που θέλω καλές και πολλές επιτυχίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Νέα τιμολόγηση στα πακέτα κατοικίας από το Eurolife Partners

Mε ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης Σε μια σειρά από αναβαθμίσεις και προσθήκες που αφορούν το Eurolife Partners, προχώρησε η Eurolife ERB,...

Close