Ξεκινά νέος έλεγχος για τα ανασφάλιστα

12 Μαρτίου 2019

Νέα ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά η ΑΑΔΕ με βάση το ηλεκτρονικό μητρώο των ασφαλισμένων, με σκοπό "μέχρι το καλοκαίρι", όπως ανακοινώθηκε, να έχουν αρχίσει να αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οδηγούς. Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια, με την ενεργό συμμετοχή και της ΕΑΕΕ, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και τότε είχαν σπεύσει να ασφαλιστούν περί το μισό εκατομμύριο οχήματα - από το 1,1 εκατομμύριο περίπου που είχαν "πιαστεί" ως ανασφάλιστα.

Τα υπόλοιπα 600.000 ή όσα από αυτά δεν έχουν συμμορφωθεί, φιλοδοξεί να εντοπίσει τώρα η κυβέρνηση αν και στο νούμερο αυτό περιλαμβάνονται και οχήματα που έχουν καταστραφεί και δεν υπάρχουν, απλά δεν έχει δηλωθεί η ενέργεια στην εφορία.

Όσοι πιαστούν στη "φάκα" θα δουν σχετικό μήνυμα στο λογαριασμό τους στο taxis net και θα κληθούν να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο (100-250 ευρώ) με ηλεκτρονικό παράβολο.

Για όσους δεν πληρώσουν η συνέχεια βρίσκεται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, καθώς εκεί θα προωθεί τα στοιχεία τους η ΔΗΛΕΔ, δηλαδή η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι κυρώσεις σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνουν αφαίρεση άδειας οδήγησης και λοιπών εγγράφων για δέκα μέρες, μαζί με πρόστιμο 500 ευρώ υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου - και την υποχρεωτική ασφάλιση του οχήματος.

Αν το όχημα πιαστεί σε ατύχημα αφαιρούνται επιτόπου πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας για δύο χρόνια. 

Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο "σαφάρι" ανασφάλιστων αυξήθηκε γο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων από 5,7 εκατομμύρια στα 6,2 εκ.οχήματα.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Ξεκινά νέος έλεγχος για τα ανασφάλιστα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Τηρούν την IDD τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής;

Παράκαμψη των όρων της IDD, εκπτώσεις επί των προϊόντων και συνδυαστικές προσφορές στοιχειοθετούν τις υποψίες των διαμεσολαβητών για αθέμιτο ανταγωνισμό. Εν...

Close