Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στον ΣΕΣΑΕ

14 Δεκεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με ομιλητή τον CEO της TITAN Cement Company S.A., κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, την οποία παρακολούθησαν στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέλυσε τη διαχείριση των κινδύνων / ευκαιριών στο σημερινό ρευστό περιβάλλον από την οπτική της βαριάς βιομηχανίας τσιμέντου, αναφερόμενος παράλληλα τόσο στην ιστορία, όσο και στη σημερινή παγκόσμια παρουσία της ΤΙΤΑΝ.

Με απλότητα, αλλά πολύ διεξοδικά, παρουσίασε τις μεγάλες προκλήσεις που προέρχονται από το περιβάλλον και καλούνται να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι:

  • Η διαχείριση της κυκλικότητας της οικονομίας, στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας στρατηγικής.
  • Οι επιπτώσεις της τεχνολογικής επανάστασης (ως 4ης βιομηχανικής ) στην βιομηχανία τσιμέντου.
  • Η υπερθέρμανση του πλανήτη.
  • Η κοινωνική « άδεια λειτουργίας » (license  to operate).
  • Η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων στις αναδυόμενες αγορές με ειδική αναφορά στην Κίνα.
  • Η προσέλκυση και ενσωμάτωση νέων ανθρώπων σε πιο παραδοσιακούς  κλάδους της βιομηχανίας.

Με απλή, εξαιρετική επιχειρηματολογία και παραδείγματα έδειξε πως και η ασφαλιστική βιομηχανία έχει τις ίδιες ακριβώς προκλήσεις, καθώς την χαρακτηρίζει μία αντίστοιχη «βαρύτητα», διαπίστωση που αποτέλεσε ιδιαίτερο σημείο της ομιλίας.

Ενδιαφέρουσα υπήρξε η  αναφορά του κ. Παπαλεξόπουλου στο ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης του συνδυασμού του μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού (μιας βαριάς βιομηχανίας όπως ο ΤΙΤΑΝ), με την απαίτηση για έγκαιρες τακτικές κινήσεις, λόγω των ταχέων αλλαγών που συντελούνται στην τεχνολογία και στο οικονομικό / επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, στη στρατηγική για την ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού και οργανωμένου πλαισίου συνεργασίας  της πανεπιστημιακής κοινότητας με τις επιχειρήσεις.

Ακολούθησε εκτενής και ζωηρός διάλογος, με τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση αυτή υποστήριξαν οι Εταιρίες:

“AON” – Πλατινένιος Χορηγός,
“ERGO” & “MATRIX BROKERS  S.A.” – Χρυσοί Χορηγοί,
“INTERAMERICAN” - Ασημένιος Χορηγός,
“ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ” - Μεγάλος Χορηγός
“EUROLIFE ERB” & “HDI Global SE, Hellas” - Χορηγοί.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ο διαχρονικός ρόλος του ασφαλιστικού πράκτορα - 80 χρόνια ΕΕΑΕ

Η 12η Δεκεμβρίου 2018, αποτέλεσε μια σπουδαία βραδιά, μια βραδιά σταθμό στην 80ετή ιστορία της Ένωσής μας. Όχι μόνο γιατί...

Close