Πώς θα είμαστε περισσότερο δημιουργικοί & καινοτόμοι

1 Οκτωβρίου 2020

Η ρουτίνα και η μονοτονία της καθημερινότητας μας οδηγεί συχνά σε έλλειψη έμπνευσης, με αποτέλεσμα οι στόχοι που έχουμε θέσει να μοιάζουν πιο μακρινοί από ποτέ. Το ζήτημα είναι να καταφέρνουμε παρά τις αντιξοότητες να παραμένουμε δημιουργικοί και οι ιδέες μας να είναι καινοτόμες. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να τονώσουμε τη δημιουργικότητα και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης.

Καταρχάς είναι σημαντικό να ακούσουμε την φωνή που έχουμε μέσα μας. Ο αληθινός μας εαυτός, μας μιλά καθημερινά και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον ακούσουμε. Μόνο έτσι θα κατανοήσουμε ποιες είναι οι πραγματικές μας επιθυμίες και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες για να κατακτήσουμε όσα θέλουμε. Κάτι άλλο που πρέπει να συνηθίσουμε -το οποίο θα μας βοηθήσει και στην ενδοσκόπησή μας- είναι ο διαλογισμός. Αρκεί να κλείσουμε για λίγα λεπτά τα μάτια μας, να μειώσουμε τον ρυθμό της αναπνοής μας και να αδειάσουμε τη σκέψη μας. Έτσι θα κρατήσουμε μακριά οποιουσδήποτε ασήμαντους περισπασμούς και θα καταφέρουμε να εστιάσουμε σε όσα έχουν σημασία για εμάς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ωθήσουμε τον εαυτό μας να προσπαθήσει περισσότερο.

Έπειτα, όταν μας κατακλύζει το άγχος και οδηγούμαστε -έστω και φαινομενικά- σε αδιέξοδο, καλό θα είναι να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, προκειμένου να ηρεμήσουμε. Αυτή η συναισθηματική αποφόρτιση και ηρεμία θα ενισχύσει την δημιουργικότητά μας. Σημαντικό είναι και το όφελος που αποκομίζουμε βοηθώντας τους συνανθρώπους μας, καθώς η αλληλεπίδραση με τα άλλα άτομα μας προσφέρει διαφορετικές οπτικές γωνίες θεώρησης των πραγμάτων, ενώ ταυτόχρονα το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας.

Τέλος, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Μόνο όταν είμαστε αυθεντικοί μπορούμε να είμαστε ουστικά δημιουργικοί και καινοτόμοι.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα προκειμένου να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας και τις καινοτόμες σας ιδέες που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας, κι αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε, νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.

Από την Interasco

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Interlife: Ασφάλιση από ατύχημα ανεξαρτήτως επαγγέλματος σε προνομιακή τιμή

Προστασία PERSONAL Ατομικό Πρόγραμμα Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων Το πρόγραμμα Προστασία PERSONAL καλύπτει τον ασφαλισμένο προσωπικά, ανάλογα με το επάγγελμα που...

Close