ΣΑΔΧ: "Να ενταχθούν οι διαμεσολαβητές στους προς ενίσχυση ΚΑΔ"

23 Μαρτίου 2020

Την παρακάτω επιστολή έστειλε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων προς τους Bουλευτές Χανίων, κα. Μπακογιάννη, κ. Διγαλάκη, κ. Βολουδάκη και κ. Πολάκη ζητώντας να ενταχθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στους προς ενίχυση ΚΑΔ:

«Προς: Bουλευτές Χανίων
κα Μπακογιάννη
κ. Διγαλάκη
κ. Βολουδάκη
κ. Πολάκη
Κοινοποίηση: μέλη ΣΑΔΧ – ΟΕΒΕΝΧ – ΠΟΑΔ – Επιμελητήριο Χανίων

Χανιά, 23/03/2020

Αξιότιμοι βουλευτές του νομού μας,

Η ένταξη ορισμένων μόνο κλάδων αυτοαπασχολούμενων στα ευεργετικά μέτρα από την εξάπλωση του κορωνοϊού, προσομοιάζει με τις αποφάσεις που παίρνουν οι θεράποντες γιατροί στην Ιταλία, οι οποίοι, ελλείψει μονάδων εντατικής θεραπείας και ιατρικού εξοπλισμού για όλους τους πάσχοντες, αναγκάζονται να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Έτσι ακριβώς αισθάνονται οι συνάδελφοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Ελλείψει επαρκούς αιτιολόγησης του απολεσθέντος εισοδήματός μας και τη συνεπακόλουθη μη ένταξη του ΚΑΔ 66.2210.01 – Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Πράκτορα και Ασφαλιστικού Συμβούλου στα επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση, οδηγούμαστε σε επαγγελματικό θάνατο.

Ο κλάδος μας εμφανίζει σχεδόν μηδενική νέα παραγωγή ασφαλίστρων και πρόβλημα είσπραξης των υφιστάμενων ασφαλιστηρίων. Τα έξοδα τρέχουν και το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα δεδομένων των αυστηρότερων μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Θεωρούμε ότι τα οικονομικά του κράτους μπορούν να συμπεριλάβουν στα ευεργετικά μέτρα, όχι μόνο το δικό μας επάγγελμα, αλλά το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων, δεδομένου ότι:

  1. Την Πέμπτη 19 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την αγορά περίπου 12 δις. Ευρώ ελληνικών ομολόγων.
  2. Την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί τη ρήτρα διαφυγής, που επιτρέπει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να τονώσουν τις εθνικές οικονομίες με σημαντική ρευστότητα.
    Εφόσον ολοκληρωθούν αυτές οι παρεμβάσεις και αξιοποιηθούν και πόροι του ΕΣΠΑ, θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα, έως και τον Ιούνιο, να ανακατευθυνθεί προς την αγορά χωρίς να χρειαστούν επιπλέον πόροι από το λεγόμενο μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δις. Ευρώ.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών γιατί:

  • Δηλώνουμε το 100% των εισοδημάτων μας και συνεισφέρουμε με φόρους και εισφορές στην εθνική οικονομία
  • Αποτελούμε το ανθρώπινο αντίβαρο σε μία αγορά που υφίσταται οξύ ανταγωνισμό από τις τράπεζες και τα διαδικτυακά κανάλια πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων. Η οικονομική αποδυνάμωση του επαγγελματία ασφαλιστή φέρνει πιο κοντά την αγορά σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, πράγμα που δεν συμφέρει κανέναν
  • Το ασφαλιστικό λειτούργημα βοηθάει στη διατήρηση της έννομης τάξης. Φανταστείτε μία κοινωνία με πλήθος ανασφάλιστων πολιτών, επιχειρήσεων και οχημάτων. Ποιος σώφρων πολίτης θα αισθάνεται ασφαλής και ποια κυβέρνηση δεν θα έχει πολιτικό κόστος από την ύπαρξη μίας τέτοιας χαώδους κατάστασης;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε επιτακτικά να ενταχθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, στα επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, χωρίς να ανασταλεί η λειτουργία των γραφείων.

Σαν φύσει και θέσει όμως αλληλέγγυοι με τους άλλους αυτοαπασχολούμενους επιθυμούμε να ενταχθεί το σύνολο των ΕΒΕ στις ευεργετικές ρυθμίσεις, όπως άλλωστε έχει ζητήσει και η ΓΣΕΒΕΕ.

Ευελπιστούμε σε ευήκοον ους από την πλευρά σας και την άσκηση της επιρροής σας προς τους ιθύνοντες.»

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Interamerican για κοινωνική περιθωριοποίηση & ρατσισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, στις 21 Μαρτίου, εκπέμπει ακόμη πιο ηχηρά το μήνυμα σε αυτή τη συγκυρία της...

Close