Στο ΕΕΑ με e-αποστολή από τους φορείς που τα εκδίδουν το συμβόλαιο “Αστικής Ευθύνης” και η “Επανεκπαίδευση”

13 Μαΐου 2022

Με στόχο  τη διευκόλυνση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο διαδικαστικό θέμα των πιστοποιήσεων επανεκπαίδευσης και συμβολαίου Αστικής Ευθύνης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Από την πλευρά της της διοίκησης του ΕΕΑ συζητήθηκε με τον υπουργό διερευνητικά η ενδεχόμενη συνδρομή μέσω νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου ώστε τόσο το συμβόλαιο αστικής ευθύνης όσο και το πιστοποιητικό επανεκπαίδευσης να “αυτοματοποιηθούν” ως διαδικασία.

Προτάθηκε η εξέταση αυτής της ρύθμισης η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ηλεκτρονικοποίησης που έχει επέλθει στο ΕΕΑ ώστε να γίνει ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως συζητήθηκε θα ήταν αποτελεσματικό εφόσον μπορεί να είναι εφικτό ως απόφαση και νομοθετική ρύθμιση η παροχή των σχετικών βεβαιώσεων για το συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης και την επανεκπαίδευση να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο απευθείας από τους φορείς που τα εκδίδουν-χορηγούν.

Η επιτάχυνση που θα επέλθει, η  απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των ενδιαφερομένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα είναι μέγιστα και σε ευθυγράμμιση με την απόλυτη ψηφιοποίηση όλου του φάσματος διαδικασιών του ΕΕΑ.

Να σημειωθεί ότι η τυχόν θεσμοθέτηση αυτής της διαδικασίας θα βρει εφαρμογή σε όλα τα Επιμελητήρια  διευκολύνοντας τους επαγγελματίες σε όλη τη χώρα.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
INTERLIFE: Νέα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

Δύο νέα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης το TRAVEL Care Plus και το TRAVEL Business Care δημιούργησε και προωθεί στην αγορά η...

Close