Skip to content

Έσπασε η σαμπάνια: καλό ταξίδι Ergo – ATE

Η ευφορία ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο πλευρών, ήταν έκδηλη. Εναγκαλισμοί, πλατιά χαμόγελα, χειραψίες και ομαδικές πόζες, μαρτυρούσαν τα συναισθήματα πίσω από την περίσταση: αισιοδοξία, προσμονή, υπερδιέγερση. Παρότι ο CEO προειδοποίησε για μια δύσκολη και επώδυνη μετάβαση στην επόμενη μέρα, το περασμένο Σάββατο 18 Μαρτίου, η βραδιά ήταν απόλυτα εορταστική. Ήταν, θα μπορούσε να πει κανείς, η δεξίωση του γάμου για τις Ergo-ATE.

Και τι δεξίωση. Μόνο ένα γήπεδο Ολυμπιακών διαστάσεων θα μπορούσε πράγματι να χωρέσει τα περίπου 1700 άτομα που απαριθμεί πλέον η νέα εταιρεία και αυτό ακριβώς φρόντισε να εξασφαλίσει η Διοίκηση, το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι, κάνοντας ό,τι έπρεπε για να ευχαριστήσει ειλικρινά φίλους και συνεργάτες και να στήσει μια γιορτή αντάξια του μεγέθους της συγχώνευσης.

Πρέπει να ήταν πάρα μα πάρα πολλά τα άτομα που εργάστηκαν για να εξυπηρετήσουν την λαοθάλασσα των καλεσμένων  – μόνο οι παρκαδόροι πρέπει να ήταν γύρω στους 25.  Χωρίς καν να ακουμπήσουν ο ένας τον άλλο, τα πλήθη προσήλθαν, δείπνησαν, γιόρτασαν και αποχώρησαν με απίστευτη άνεση και χωρίς καμία αναμονή ή ταλαιπωρία.

Θελήσαμε η μετακόμιση στα νέα γραφεία (στη λεωφόρο Συγγρού συγκατοικούν από τις 6 Μαρτίου οι δύο εταιρείες) να γίνει χωρίς να καταλάβετε τίποτα είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Θεόδωρος Κοκκάλας. Αν η άψογη εκτέλεση μια βραδιάς με τόση προσέλευση αποτελεί ένδειξη, τότε πράγματι η νέα εταιρεία μπορεί να πετύχει αυτό δήλωσε ο CEO: η συγχώνευση να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά μέχρι το τέλος του έτους και οι συνεργάτες, σχεδόν να μην καταλάβουν τίποτα.

Είχε ειπωθεί και παλαιότερα, το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου: η διαδικασία της ουσιαστικής συνένωσης  των εταιρειών αποτελεί πάνω από το 50% της επιτυχίας μιας εξαγοράς. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, η συνένωση στην πράξη, ο συντονισμένος βηματισμός.

Η διαδικασία θα είναι δύσκολη και επώδυνη, παραδέχτηκε ο Θόδωρος Κοκκάλας, όμως η πρόκληση, για όλους όσους εμπλέκονται, όπως και η χαρά, είναι μεγάλη.

“Ξεκινήσαμε κάνοντας συναντήσεις σε αίθουσες με 20 συνεργάτες και φτάσαμε να κάνουμε συναντήσεις στο Ποδηλατοδρόμιο. Το όνειρο ακόμη δεν έχει εκπληρωθεί, διότι έχουμε και άλλα πολλά που πρέπει να γίνουν.  Πρέπει να προσεγγίσουμε το δίκτυο της ΑΤΕ με τον τρόπο που προσεγγίσαμε το δίκτυο της  Ergo. Θέλουμε να έχουμε τη δύναμη του γίγαντα αλλά να κρατήσουμε την καρδιά του μικρού παιδιού, κάτι που χαρακτήριζε και τις δύο εταιρείες, στη συνεργασία τους με τα δίκτυά τους. Την εξέλιξη δεν μπορείς να την σταματήσεις, μπορείς όμως να την χρησιμοποιήσεις  και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους Συενργάτες μας να κάνουν το “μειονέκτημα”, πλεονέκτημα”, είπε αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην στρατηγική ψηφιοποίησης αφού ο Όμιλος Ergo στοχεύει σε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Ο λόγος που πιστέψαμε ότι η ελληνική αγορά είναι καλή επένδυση, είπε το περασμένο Σάββατο η Γερμανίδα επικεφαλής P & C του Ομίλου, Monika Sebold-Bender, είναι ότι η διείσδυση της αγοράς στις Γενικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχει πολύς κόσμος εδώ στην Ελλάδα που χρειάζεται ασφάλεια, που χρειάζεται προστασία, που χρειάζεται προϊόντα, είπε. Ο δεύτερος λόγος είναι οι άνθρωποι, συνέχισε επιβεβαιώνοντας ότι το παραγωγικό δίκτυο της ΑΤΕ ήταν από τα μεγαλύτερα ατού της εξαγοράς για την Ergo.

Πλέον, το συνδυασμένο δυναμικό Δικτύου των δύο εταιρειών μπαίνει στη μάχη από την πρώτη θέση, με 12% μερίδιο αγοράς (231 εκ ευρώ εγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2015 ).

Πίσω στη γιορτή, το σέρβις ήταν εντυπωσιακό και τα αιτήματα των συνδαιτημόνων ικανοποιούνταν πάραυτα. Η βραδιά περιείχε απ’ όλα: Υπέροχη μουσική, θεατρική παρουσίαση από ένα εξαιρετικό δίδυμο τενόρων-κωμικών σε ρόλο παρουσιαστών, ομαδικό καριόκε, βραβεύσεις, πολύ λίγες ομιλίες και φυσικά αποκορύφωμα, την αποκλειστική παρουσία του Αντώνη Ρέμου που μετέβη στο Ποδηλατοδρόμιο για να τραγουδήσει αποκλειστικά για την νέα μεγάλη ασφαλιστική οικογένεια. Στα καλύτερά του ο ερμηνευτής, με κέφι και ασταμάτητες αναφορές στην Ergο και την ΑΤΕ όλο το βράδυ – δεν παρέλειψε να δίνει τις ευχές του, και να επαναλαμβάνει  τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος.

«Οι πολυμελείς οικογένειες δημιουργούν θαυμασμό αλλά και απορία. Για το πώς επιβιώνουν, πώς συντονίζονται, πώς συννενοούνται. Όμως οι ίδιοι νοιώθουν τυχεροί κι ευλογημένοι. Έτσι νοιώθω κι εγώ, τυχερός κι ευλογημένος. Τα τελευταία χρόνια η επαγγελματική μου οικογένεια μεγαλώνει διαρκώς αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι εντυπωσιακό, συγκεντρώνει τα βλέμματα όλης της αγοράς. Άνθρωποι με διαφορετική προέλευση συναντιώμαστε όλοι κάτω από την ίδια στέγη. Πολλοί γνωρίζονται για πρώτη φορά σήμερα. Στην αρχή αμήχανα. Δύο άγνωστοι κόσμοι κάνουν το πρώτο τους βήμα. Αυτό από μόνο του είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ γοητευτικό. Το κοινό μας σημείο; Επιθυμία και όραμα για την εταιρεία του αύριο. Όραμα ανάπτυξης και προκοπής. Πολλά είναι αβέβαια σήμερα αλλά ένα σίγουρο: ο κοινός βηματισμός μιας μεγάλης πλέον οικογένειας, της μεγαλύτερης στην Ελλάδα στο χώρο των Γενικών Ασφαλίσεων, ξεκίνησε. Στόχος, να μετατραπεί σε άλμα προς την ανάπτυξη και την επιτυχία. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε και να ζήσουμε όλοι μαζί. Ίσως πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε” είπε ο Στάθης Τσαούσης, Διευθυντής τομέα Εμπορικών Λειτουργιών.

Η παρουσία της Διοίκησης ήταν, όπως είπαμε, σύντομη, και έκλεισε με μια συμβουλή, “πατρική”, όπως είπε ο Θεόδωρος Κοκκάλας:

Μου έλεγε ο πατέρας μου, είπε, ότι η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι δύσκολο πράγμα. Και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Αν νοιώθεις ότι ο δρόμος σου είναι πολύ εύκολος, τότε κάποιο λάθος έχεις κάνει. Η αυτός ο δρόμος δεν βγάζει πουθενά, ή είναι ο λάθος δρόμος.  Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο γιατί πιστεύουμε ότι είναι ο σωστός. Και η δεύτερη συμβουλή που μου έδινε αφορούσε την έκφραση “στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως”. Τη μισούσε αυτή την έκφραση ο πατέρας μου, έλεγε ότι είναι η πιο καταθλιπτική, η πιο λάθος.

Η ζωή, μου έλεγε, αγόρι μου, δεν είναι τούνελ. Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι αλλά πρέπει να σηκώνεις το κεφάλι σου και να κοιτάς δεξιά κι αριστερά γιατί έχει ανθισμένα δέντρα, έχει ομορφιές η ζωή. Άρα το δύσκολο μονοπάτι αυτό, πρέπει να μάθεις να το απολαμβάνεις.

Έχουμε λοιπόν δύσκολο δρόμο μπροστά μας, αλλά πρέπει να τον απολαύσουμε. Πρέπει να απολαύσουμε τις δυσκολίες, διότι αυτό είναι η ζωή. Είμαι βέβαιος δε, ότι θα έχει επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτού του μονοπατιού με τους περισσότερους από σας θα είμαστε μαζί, και ελπίζω και πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε ίσως το κυριότερο που μας έκανε να πετύχουμε στην πορεία μας, τη στενή και επιλεκτική σχέση με τους Συνεργάτες.”

Χριστίνα Μωράκη.

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *