Skip to content

«Αχνοφαίνεται» δεδικασμένο – σοκ: Το κράτος θα αποζημιώνει πολίτες των οποίων η υγεία επιδεινώνεται λόγω ρύπανσης!

Κάτοικος Παρισιού που ζητούσε 21 εκατομμύρια ευρώ (22 εκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση για βλάβες στην υγεία του που ισχυρίζεται ότι προκλήθηκαν από τη ρύπανση της πόλης φαίνεται ότι μπορεί να δικαιωθεί! 

του Χρήστου Γαβαλά

Όπως μεταδίδει το Bloomberg σε μια είδηση που προκαλεί αίσθηση και δημιουργεί δεδικασμένο, σύμβουλος του ανώτατου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε υπέρ του λέγοντας ότι το γαλλικό κράτος μπορεί να ευθύνεται για αυτό το γεγονός.

Η μη δεσμευτική γνώμη της γενικής εισαγγελέως Τζούλιαν Κοκότ έρχεται τρία χρόνια αφότου δικαστές της ΕΕ επέπληξαν τη Γαλλία μέσω απόφασης που της καταλόγιζε «συστηματική και επίμονη» υπέρβαση του ετήσιου ορίου διοξειδίου του αζώτου, το οποίο είχε προσδιοριστεί το 2010 από την Ένωση.

Όπως δήλωσε, η μη τήρηση αυτών των τιμών για την προστασία της ποιότητας του αέρα μπορεί να δημιουργήσει δικαίωμα αποζημίωσης προς τον πολίτη από το κράτος. 

Προειδοποίησε βέβαια ότι το πιο δύσκολο κομμάτι στη μήνυση του Παριζιάνου θα ήταν να αποδειχθεί η άμεση αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της παραβίασης των ορίων από τη μία και της συγκεκριμένης βλάβης που προκλήθηκε στην υγεία του.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει έρθει αντιμέτωπος με έντονη κριτική για τις κλιματικές πολιτικές του κατά την πρώτη πενταετή θητεία του από ακτιβιστές, αλλά ακόμη και από Γάλλους δικαστές που επέκριναν την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει αρκετά γρήγορα τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. 

Μιλώντας πάντως στους ψηφοφόρους που ανησυχούν για το περιβάλλον, ο Μακρόν υποσχέθηκε να τερματίσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων στη Γαλλία, λίγες μέρες πριν αναδειχθεί νικητής της αναμέτρησης για την προεδρία με την Μαρίν Λεπέν τον περασμένο μήνα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *