Skip to content

Βαθύτερη γνώση για τα προϊόντα θα απαιτεί η επαναπιστοποίηση

Βγήκε η νέα πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος που ορίζει το πώς θα γίνεται η επαναπιστοποίηση από το 2021 και μετά, με βάση το Νόμο 4583.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο κάθε Διαμεσολαβητής είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώνει 15ωρη εκπαίδευση προκειμένου να επαναπιστοποιηθεί. Αυτό ισχύει με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε επ’ αυτού, τον νόμο 4583 στα τέλη του 2018.

Το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών ωρών καθορίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, από την Τράπεζα της Ελλάδος και την σχετική εποπτική αρχή, την ΔΕΙΑ.

Σχετικά με το περιεχόμενο αυτό και σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΤτΕ, από το 2021 και έπειτα, οι τρεις τομείς εκπαίδευσης γίνονται δύο.

Έτσι, αντί οι 15 ώρες να αφορούν α) θέματα προϊόντων, β) θεσμικά θέματα και γ) ανάπτυξη δεξιοτήτων – ικανοτήτων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα και ισχύει και για το 2020, πλέον οι 15 ώρες θα αφορούν μόνο τα προϊόντα και θεσμικά θέματα. 

Με άλλα λόγια, έφυγαν οι δεξιότητες. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει ότι στην ενδεικτική θεματολογία που αναδεικνύει η πράξη της ΤτΕ για τα προϊόντα, περιλαμβάνεται μεγάλο εύρος ανάλυσης της λειτουργίας τους. Αυτό είναι θετικό γιατί μέχρι τώρα, ως προς τα προϊόντα, αυτό που αρκούσε για να επαναπιστοποιηθεί ο Διαμεσολαβητής,  ήταν κυρίως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Αυτό είχε εντοπιστεί ως πρόβλημα στην μετέπειτα πορεία του και αυτό έρχεται να διορθώσει η νέα πράξη. 

Ουσιαστικά ζητάει στον κάθε προϊοντικό τομέα η εκπαίδευση να εμβαθύνει πέρα από τα τεχνικά, προς πληρέστερη γνώση του διαμεσολαβητή και φυσικά καλύτερης ενημέρωσης του πελάτη. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες που θέλουν να κάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια το 2021 θα πρέπει να υποβάλλουν τα προγράμματά τους προς έγκριση μέχρι το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι προβλέπει η νέα πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *